Record mondial pe două roți: o motocicletă a atins 400 de km/h în doar 26 de secunde (+VIDEO)

de Bogdan Mirică
Marti, 05.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A fost nevoie de o motocicletă de peste 300 de cai putere și de un pod lung de 2.6 kilometri pentru a stabili un record mondial de viteză pe două roți.

Pragul de 400 de km/h pare unul utopic, chiar și acum, la 11 ani după ce Bugatti Veyron a demonstrat că poate fi trecut ușor de o mașină echipată cu puterea potrivită. La fel de utopic părea și pentru vehiculele pe două roți până recent, când Kawasaki Ninja H2R a reușit să stabilească un nou record mondial.

Motociclistul profesionist Kenan Sofuoglu a urcat în șaua japonezei pentru a încerca să ajungă la pragul psihologic de 400 de km/h într-un timp cât mai scurt. A ales ca loc de desfășurare podul Izmit Bay Bridge, lung de 2682 de metri, adică suficient pentru a permite atingerea vitezei record.

Esential 400 de km/h este viteza maximă atinsă pe două roți de turcul Kenan Sofuoglu.
26 de secunde au fost necesare pentru atingerea vitezei de 400 de km/h.
Pregătirea a durat patru luni, timp în care Sofuoglu și-a modificat motocicleta care oferea 308 cai putere în standard și nu era omologată pentru șosea.
Rezultatul final a însumat 326 de cai putere, cu 50% mai mult decât ce oferă astăzi o motocicletă pe care o vedem pe stradă.

”Când le-am cerut motocicleta, cei de la Kawasaki mi-au zis că viteza maximă este de 380 de km/h, dar că și-ar dori să ajungă la 400 de km/h. Prima dată când am condus-o am simțit potențialul pe care îl are. Așa că am făcut o serie de modificări și în ultimele teste am reușit să ating 390 de km/h, iar în ziua recordului să ajung la 400 de km/h”, a declarat Sofuoglu.

Cei 400 de km/h au fost atinși în doar 26 de secunde, un timp fantastic, greu de bătut de orice vehicul pe patru roți. Kawasaki H2R devine astfel prima motocicletă care depășește bariera de 400 de km/h, un adevărat Bugatti Veyron pe două roți.

Comentarii (4)

  • hazard
    Bugatti Veyron a trecut de 400kmh stoc, fara "o serie de motificari".
    Un (P) in fata articolului ar fi fost corect.
    5 3
  • cea mai smechera moto/firma. si eu mi-as lua. dar as incerca viteza maxima in oras, acolo e pilotajul.
    1 6
  • Stiu ca ne aflam pe un site auto, insa, poate ca mult mai interesant ar fi fost articolul daca, pe langa stirea in sine ati fi povestit cateva lucruri si despre magnifica realizare inginereasca pe care o reprezinta podu Osman Ghazil pe care s-a depasit recordul....

    In timp ce in Romania membra UE in anul 2016 autoritatile nu au inaugurat niciun km de autostrada, in timp ce constructia unui amarat de pasaj urban dureaza enorm si inaugurarea lui se prelungeste la nesfarsit, turcii construiesc in 3 ani un pod peste mare in lungime de aproape 3 km !!! Nu poti sa spui decat JOS PALARIA!
    4 1
  • " un timp fantastic, greu de bătut de orice vehicul pe patru roți."???

    Pai un Ford GT cu "o serie de modificari" a facut 455km/h intr-o mila, adica 1600m
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru