Bucureştiul ar putea avea două taxe de circulaţie din 2014

de Sebastian Toma
Miercuri, 28.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei ia în considerare o taxă pentru circulaţia în Bucureşti, care ar putea fi aplicată din 2014, informează Mediafax.

Esential 28 de euro este costul unei roviniete pe 12 luni pentru un autovehicul cu masa de până la 3.5 tone.
Privilegiul de a circula prin Bucureşti la bordul unui automobil ar putea să ne coste mai mult din 2014, informează Mediafax. Aparent, Primăria Capitalei doreşte să pună în aplicare un proiect mai vechi, cunoscut şi sub numele de "buvinietă", care vizează taxarea autovehiculelor care circulă prin Capitală. Pe lângă această taxă, şoferii români trebuie să achite şi rovinieta, care le permite accesul în fantastica noastră reţea de drumuri naţionale, iar şoferii care vor dori să circule prin centrul oraşului ar putea fi nevoiţi să plătească încă o taxă, care vizează decongestionarea traficului în această zonă.

Taxa de circulaţie în Capitală ar putea fi introdusă într-un an sau doi, iar fondurile obţinute vor fi direcţionate pentru proiecte majore de infrastructură, cum ar fi "autostrada suspendată". În prezent, în Capitală se aplică taxe de acces pentru autovehiculele care depăşesc 3.5 tone, care variază în funcţie de zonele în care circulă acestea şi tonajul lor.

Ideea unei taxe pentru acces în Capitală nu este nouă, aceasta fiind prezentată în 2006, dar iniţiativa de la acea vreme nu a mai fost introdusă în urma criticilor intense pe care le-a primit, inclusiv din partea partidului de care aparţinea iniţiatorul.

Vestea bună pentru toţi şoferii care circulă prin Bucureşti este că noua taxă ar putea să nu fie introdusă dacă se vor îmbunătăţi condiţiile de trafic şi dacă parcările administrate de Primăria Capitalei vor obţine fonduri suficiente. Municipalitatea administrează peste 8.000 de locuri de parcare, tariful pentru o oră fiind situat între 1.5 şi 2.5 lei pe oră. În plus, Primăria Capitalei doreşte să îmbunătăţească sistemul de trasport în comun înainte de a introduce o asemenea taxă, pentru a oferi o alternativă viabilă la autoturisme. În statele din Vest, există numeroase alternative cu adevărat viabile la autoturism pentru trasportul personal printr-un oraş, iar cei care doresc să circule cu maşina sunt nevoiţi să achite o serie de taxe, pentru a sprijini bugetul local şi pentru a reduce aglomeraţia din respectivele oraşe.

Via Mediafax | SursăFototo

Comentarii (17)

  • Oprescu - un lider desavarsit. Pot sa pariez pe somajul meu ca Oprescu a venit cu aceasta idee minunata. Ma dar nu s-ar duce si el in Londra, Paris, Oslo - sa stea de vorba cu aia de acolo sa vada cum au descongestionat aia soselele. Asta se duce cu bagaboante pe acolo.
    17 3
  • BaditzaEx
    1,2,3,4,5,.....N taxe de 22 de ani , dar unde-s soselele, autostrazile ???, inca cateva taxe ?! :)), pe langa preturile carburantilor ( indoiti cu apa ) , preturi de germania si calitate de rrrromanika, acum si alte taxe ... SCARBA TOTALA
    34 2
  • BaditzaEx
    strabunicii, bunicii, parintii mei , toti au fost generatia de sacrificiu ( totul sacrificat pt ca maine sa fie o zi mai buna ), acum si noi ( generatia celor nascuti in '80 ) suntem generatia de sacrificiu si probabil si inca vreo 2-3 generatii de acum incolo , cand d...q o sa se termine ?!, Impuscatu' realizase planul in '89, Ro avea datorii 0 si era pe foarte mult plus , + avea bani de incasat mai din toate colturile tarii, iar NOI ca adormitii stam si inghitim asa toate mizeriile ( caci astazi e Cool sa te interesezi doar cand e Black Friday sau deschiderea in Bellagio/Bamboo ), generatiile anterioare n-avea cum sa protesteze ca traiam intr-o dictatura ( si acum prea departe nu suntem ), dar acum in Democracy & Freedom, emigram sau ne chinuim aici, dar ne plangem toata ziua la colturi dar Nu facem concret NIMIC, ne plangem de bani dar o ardem in BeMWheu, poate ne meritam soarta, dar poate daca am avea si altceva in afara de greturi si figuri am face ceva , macar pt datoria morala fata de cei de dinaintea noastra , daca nu pentru noi .
    27 5
  • BaditzaEx
    scz, rectific < colturile lumii >
    12 0
  • Taxa pe gropi si taxa pe borduri, LOL, LOL, LOL.

    PDL=USL=ACEIASI MIZERIE

    Iesisti la vot ca boii =)))))))))))))))))))))))))))))))))
    19 4
  • antonny
    De ce sa platesc eu pentru "autostrada suspendată" sa plateasca cine circula .....
    10 3
  • Alta asa zisa "invitatie la normalitate" care ascunde jaful banilor publici.
    Si daca nu le cumpara nimeni, dar chiar nimeni, ce pot face? Dau amenzi cu duimul, nu le platim nici pe-alea si ii dam in judecata toti. Cand or vedea ca se umple de dosare la tribunal si or sa existe amanari de judecata si de 1 an, or sa se gandeasca de n ori pana propun alta aberatie. Si tampenia aia de autostrada suspendata, cine a fost de acord cu ea? S-a supus unei dezbateri publice, s-au facut studii serioase care prevad necesitatea ei? In Bucuresti tb sensuri unice cat curpinde, reconfigurari de intersectii si timpi de semafor variabili in fc de ora ca sa se rezolve 90% din probleme. Daca romanii sunt tari in 'clanta', ar tb sa fie si tari in fapta, adica sa nu plateasca nimeni nici o buvignieta. Rovignieta si taxa de drum in benzina sunt suficiente. Si celor care l-au votat pe Oprescu le doresc sa le bage nu 2, ci 17 taxe peste cap, sa se invete minte. Erau oameni capabili care au luat 2-3% la alegeri pe motiv ca nu le-a dat pe moca nici un mic. "Ce ne da aia, ce ne da ailalti, sa vedem pe cine votam", numai cu datu' moca suntem, popor de milogi.
    19 3
  • Alex Radoi
    Pai asta-i si ideea. Mi se pare super ok. Daca unii mananca parizer cumparat la oferta, dar nu lasa Loganu', Golfu' 2 sau BMW-ul E36-le acasa, ca sa ma sufoce pe mine care merg pe bicicleta mai scumpa decat masina lor, nu-i normal sa plateasca? Boieria si prostia se platesc, oriunde in lume! Nici nu ma intereseaza unde se duc banii astia, poate sa-i si bea Oprescu, important e sa se subtieze randurile celor care stau cu fundu' in masina fara sa aiba cu adevarat nevoie. Pana la urma, pe langa poluare, ii mai si incurca pe cei care sunt dependenti de masina (agenti de livrari, instalatori, etc.).
    13 11
  • Doar doua taxe? Hai macar trei, patru ca doar e Bucuresti - orasul manelistilor, fara numar.........
    10 0
  • Chestia este ca cei care platesc sunt interesati unde se duc banii, deci cei cu biciclete mai scumpe decat multe masini nu au putere de decizie, de fapt asta e ideea, e simplu.
    7 2
  • Amice Alex Radoi, si eu mai merg cu bicicleta si folosesc cu succes metroul, insa ghici ce, cu bicicleta n-am pe unde sa merg linistit, pt ca ori lovesc pietonii, ori ma tavalesc masinile, iar cu metroul, noroc cu impuscatu', altfel terminau astia o magistrala in 40 de ani, cu un cost de 5 magistrale, plus ca la ore de varf pe unele linii intervalele de asteptare depasesc si 5-6 minute, inacceptabil pt o capitala europeana (ca sa-ti faci o idee, pe-afara maximumul acceptabil e 2 minute).
    In rest, toate bune si frumoase, parcari avem si se fac, strazile sunt sublime, aglomeratia, nici nu stiu ce-i aia, deci noi taxe mai lipseau. Si daca ti-e asa indiferent unde se duc banii, de ce nu platesti matale si pentru noi toti? Si ce sa vezi, benzina aproape s-a dublat de 2 ani incoace, dar strazile sunt tot pline de masini, crezi ca o taxa in plus o sa opreasca poporul in a mai circula cu masina? Si daca, totusi, nu mai am chef de masina, ce fac, ma inghesui cu toti imputitii in autobuzele si-asa putine pt un oras atat de mare doar ca sa stau la coada in aglomeratie precum toate masinile?
    8 3
  • Primaria ar trebui sa ofere parcari in dreptul statiilor de metrou de la periferie inainte sa aiba pretentia la alte taxe.

    Cum incurajeaza ei folosirea mijloacelor de transport in comun daca nu exista parcari la periferie? Exista mii sau zeci de mii de persoane care lucreaza in Bucuresti si nu au cum ajunge la lucru.

    Sustin construirea de parcari si infiintarea liniilor preorasenesti impreuna cu extinderea retelei de metrou printre alte masuri inainte de aberatiile de mai sus. Nu stiu decat sa ia, dar nu ofera nimic!
    8 0
  • Eu nu ma mai pronunt, ca sa nu-mi iau iarasi scatoalce cum ca-s "pe langa subiect"......Dar sa nu uitati o butada a la Murphy: "Ceea ce incepe prost ("democratia", in reteta damboviteana, din '89 incoace), se termina si mai prost" (macar de s-ar......termina :D).

    PS: Baditza, sigur ca trebuie sa facem ceva concret, dar evident ca n-am izbuti absolutamente nada cu vorba "blanda", "de duh", cu dialogul "coerent", "civilizat" si "constructiv", de vreme ce pramatiile dedulcite la Putere nu stiu decat de ghioaga ! Dar, in plus, hai sa-i batem in geam, la A8 sau Seria 7, si ciumegului cu ceafa de gealat, inaintasi fumurii Armani pe nas si ghiulul cat Istanbulul, sa-l chemam cu entuziasm la revolta populara......pe el, care probabil o fi sponsor electoral "pe sestache", dar ma opresc aici, ups, ce neatent sunt :D
    5 3
  • antonny
    Bine ai venit in jungla .....Bucuresti ........Bucuresti
    3 0
  • AndreiRN
    Este corect si normal ca cei din Maramures sa plateasca pt strazile din Bucuresti?
    Sau e corect ca bucuresteni sa-si plateasca pt infrastructura lor?
    2 1
  • BaditzaEx
    @Giga-Motors interesanta idee de a bate in geam ghiolbanului/politicianului dambovitean/interlopolui din seria7/range rover/A8, dar probabil ne-am trezi cu o flegma/amenda de tulburare ordinii si linisti publice/ bata-n cap, pt aceasta insolenta

    P.S. sau poate te refereai ironic la a < bate > cu un cocktail Molotov, caci nu cred , ca ai vrut sa te referi la < a bate > in geam pt a avea o discutie civilizata prin care i-am putea explica despre principiile moralitatii si a dreptului civil&penal :))
    1 0
  • Ar fi mai potrivit ca intentia Primariei Capitalei sa se numeasca "bovinieta", caci oricum clasa politica nu ne considera decat niste bovine numa' bune de tras la jug si, in plus, ca mentalitate nu suntem departe de termenul cu pricina......

    Baditza, chiar n-avem ce sa mai facem, fiindca, asa cum remarca si regretatul Paler, ideologia resemnarii, ilustrata atat de clar de capodopera literaturii romane (Miorita, fireste), ne caracterizeaza fidel si neabatut ! Sau poate avem impresia ca impilarea trupeasca la care ne obliga politicienii prin ciuntirea mojica a salariilor, prin nepasarea sau incompetenta de a stimula economia (un astfel de program vital, daca ar fi existat, l-am fi putut califica bun sau rau, dar problema este ca lipseste cu desavarsire de pe agenda electorala a oricarui candidat, fiindca ori n-are nici o idee in acest sens, ori nu-l intereseaza defel, deci ori-ori !!!) si prin atatea biruri absurde, ne va aseza pe spinarea spiritului vreo cruce nobila de indurat, care sa ne duca taman in imparatia cerurilor (in mod sigur, prostia pura de a ne inchipui ca posibil un asemenea "stoicism" nu ne va duce acolo !! ). Gandeste-te la urmatorul experiment ipotetic: daca am da la o parte tot ce-au faurit comunistii, am ramane cu......pamant arabil (dar nici acela, caci incepe sa incapa tot mai mult pe maini straine) sau eventual cu vilele somptuoase ale scapatatilor "tranzitiei", inconjurate de salbe de masini "bengoase" (in campania electorala, unii se deplaseaza, de efect imagistic, cu Loganul, ca sa vada lumea cum provin si ei "tot din randurile prostimii" si cum "se identifica cu durerile tarii")

    Azi a fost ziua noastra nationala......N-am remarcat decat multa poleiala pseudonationalista si "infratire" intre politicieni cica "in numele patriei si drapelului", dar pe cine cred ei ca au (mai) prostit si oare in ce scop apropiat ? :D Oricum, "stupid people" a mai dovedit inca o data ca, in loc de paine, merge si circul (sau show-ul mediatic)......As fi vrut sa vad un atac general cu oua in capetele neinspravitilor din tribuna oficiala......Nu, n-ar fi fost o "degenerare" a Sarbatorii noastre sfinte (pe 1 decembrie 2018, de-o mai vrea bunul Dumnezeu sa ne suporte pana atunci, nu voi concepe sa lipsesc de la centenarul Marii Uniri, adica voi fi la Alba Iulia, desigur) cat timp politrucii se pricep sa confiste in interes propriu semnificatiile unor evenimente si simboluri reprezentative, de rang etnic/statal/ortodox. Oamenii de rand au venit pentru parada militara, fireste, dar oare au uitat ca numai fidelitatea armatei si a tuturor fortelor de ordine fata de administratia politica (sanchi, fata de patrie si lege) le asigura nemernicilor perpetuarea infinita la Putere?......De fapt, privitorilor de pe margine nici nu le-a pasat, mai ales daca au avut rude printre cei care au defilat. Si uite asa cainii latra, iar caravana imposturii trece imperturbabila mai departe......
    Stai sa mai iau o dusca, hâc ! Eu cu cine votez? :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru