Cadillac anunță Celestiq, un sedan electric de lux, rival al lui Mercedes EQS

de Tiberiu Safta
Luni, 29.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de mașini a publicat un teaser cu viitorul său model electric numit Celestiq. Mașina, care va fi nava amiral a companiei, va fi prezentată în cadrul CES (Consumer Electronics Show) din ianuarie 2022.

Cadillac se pregătește să lanseze un model de lux complet electric în prima parte a anului viitor. Mașina se numește Celestiq și va fi cel mai luxos și avansat model din gama producătorului american. Dezvăluirea lui Celestiq va avea loc în cadrul evenimentului anual CES, programat în intervalul 5-8 ianuarie 2022. Din primele informații se pare că vorbim de un rival adevărat pentru Mercedes EQS.

Noul Celestiq se bazează pe platforma Ultium Platform și, conform informațiilor existente, va avea o autonomie de 644 de kilometri cu doar o singură încărcare. Ceea ce mai poate fi observat și în materialul video este un ecran multimedia inspirat de sistemul Hyperscreen de la Mercedes-Benz, precum și un plafon panoramic care poate deveni opac în funcție de starea de spirit a șoferului.

Cadillac nu a oferit mai multe detalii tehnice despre mașină. Modelul Celestiq se află în stadiul de proiect de mai mulți ani, iar mașina trebuia să aibă, inițial, un motor termic.

Producătorul american își pune ambiții mari în viitoarea navă amiral care va fi construită conform viziunii sale de tehnologie avansată, combinată cu detalii construite manual.

Deși prețurile nu au fost anunțate oficial, este de așteptat ca noul Celestiq să aibă un preț tipic acestui segment. Mai exact, modelul electric ar putea să aibă un preț de pornire de peste 200.000 de dolari, ceea ce s-ar traduce în circa 177.500 euro. Având în vedere că mașina va fi construită în mare parte manual, este probabil ca noul Celestiq să fie produs într-un număr limitat de exemplare.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Great lovitura pentru un sustinator Cadillac...chiar si ei trec pe electrice. Oare nu pricep producatorii astia ca romanii nu sunt interesati?
    3 18
  • inexorabil
    De fapt, românii nu sunt interesaţi de e-propaganda agresivă şi nici de adaptarea cu de-a sila la “principiile, valorile şi standardele democraţiei liberale”.
    16 4
  • @inexorabil, delirezi grav cu inchipuirile ca unele mesaje ar fi scrise de Mafia, pe langa aberatiile si non-sensurile pe care le scrii de obicei. Mai ia o pauza.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru