Cadillac publică toate informațiile despre Escalade-V, cel mai puternic model din istoria companiei

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a publicat toate informațiile despre Escalade-V, considerat a fi cel mai puternic, și scump, model din istoria companiei. Lansarea pe piață va avea loc în vara acestui an.

La începutul acestui an, Cadillac a publicat primele imagini și o serie de informații despre Escalade-V, cel mai puternic și scump model din istoria companiei americane. Acum a venit momentul să aflăm toate detaliile despre acesta.

Așadar, noul Cadillac Escalade-V va fi oferit în două variante: standard (ampatament de 3.071 milimetri) și ESV sau, cu alte cuvinte, cu ampatament lung (3.406 milimetri).

Sub capotă regăsim un motor V8, supraalimentat, de 6.2 litri, asamblat manual. Este aceeași unitate care echipează modelul CT5-V Blackwing, dar inginerii au instalat un compresor mai mare. Agregatul dezvoltă 690 de cai putere și 885 Nm.

Deși cântărește 2.820 de kilograme, sau 2.906 kilograme dacă ne referim la varianta cu ampatament lung, mașina atinge 96 km/h în 4.4 secunde. Sfertul de milă îl acoperă în 12.74 secunde.

Puterea este livrată ambelor punți prin intermediul unei transmisii automate cu 10 rapoarte. La nevoie, 67% din putere poate fi trimisă către puntea spate.

Pentru a face față acestor forțe, suspensia a fost revizuită, iar cel de la volan are la dispoziție mai multe moduri de condus, inclusiv unul pentru cazurile în care suprafața de rulare este acoperită cu zăpadă sau gheață.

Noul Cadillac Escalade-V poate fi recunoscut destul de ușor după grila frontală Sport Mesh, folosită și de alte modele V, jantele de 22 de inch exclusive pentru acest model, spoilerele redesenate, sistemul de evacuare cu patru terminații și etrierele roșii.

Pasagerii vor regăsi la interior, printre altele, un instrumentar de bord digital, cu ecran de 14.2 inch și realitate augmentată, scaune față cu funcție de masaj și sistem audio AKG cu 36 de incinte, oferit în standard.

SUV-ul de performanță va debuta pe piață în vara acestui an.

În Statele Unite va costa de la 149.990 de dolari în sus.

via Cadillac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru