Când Mazda e peste Bentley și Porsche: conceptul RX-Vision a fost ales în Franța cel mai frumos prototip al anului

de Mircea Meşter
Sambata, 30.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda RX-Vision Concept a fost numit cel mai frumos concept al anului 2015 în dauna unor prototipuri semnate de Bentley și de Porsche. Semn că francezii îi iubesc pe japonezi mai mult decât pe germani și englezi. Știm: nimic nou sub soare.

După ce și-au activat propriul orgoliu desemnându-l pe Renault Talisman cea mai frumoasă mașină de serie lansată în 2015, francezii din juriul unuia dintre cele mai cunoscute evenimente auto care are loc în Hexagon, Festival Automobile International, au mers pe mâna unei mărci japoneze când a fost vorba de alegerea celui mai spectaculos concept lansat în cursul anului trecut.

Mazda RX Vision, prototip prezentat în premieră mondială în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Tokyo, le-a atras atenția membrilor unui juriu complex, cu experți adunați din zone diferite ale elitei sociale pariziene: arhitectură, fashion, design, motorsport și media. Prototipul Mazda, pe care multe voci îl văd ca un proiect care anunță un urmaș al coupe-ului RX-7, a fost preferat de juriul francez în dauna unor concepte care au făcut vâlvă la rândul lor în momentul prezentării oficiale: Peugeot Fractal, Porsche Mission E și Bentley EXP10 Speed 6.

Deși competiția Festival Automobile International este una care contează mai degrabă în Franța, acolo unde se desfășoară deja de 31 de ani fără întrerupere, oficialii Mazda au dovedit că titlul este unul foarte important pentru marca japoneză, trimițându-i la decernarea premiului pe cei mai importanți oameni ai biroului de design al mărcii.

Astfel, Ikuo Maeda (designerul-șef Mazda la nivel internațional) i-a avut alături pe scena din Paris pe Kevin Rice, omul care conduce destinele designului Mazda în Europa, și pe Julien Montousse, omologul său din America de Nord.

Comentarii (13)

  • V-a palit o doza de usoara xenofobie. Pana acum inteleg ca francezii "e" muci la design si ca "are" ceva cu nemtia. Si cu inglejii.

    Da' si englejii ii iubesc pe japoneji daca e sa ne uitam cum se vinde nissan la ei

    :)
    20 17
  • Infiniti
    ...ca o spuneau francezii sau altcineva... masina asta arata absolut ireal ! Tot respectul pentru Mazda si designul japonez in general.
    38 8
  • Francezii astia au inceput sa-si dea premii singuri si nu numai. Eu zic ca se simt nebagati in seama.
    @vianu Englezii nu-i iubesc neaparat pe japonezi, nissan se vinde bine acolo pentru ca exista o fabrica nissan locala :)
    @infiniti , m-as limita la mazda cand a-si afirma design japonez. Toyota de exemplu are cel mai ciudat urat design, parere personala normal. Nici honda nu e f departe de aceasta afirmatie, fiind considerata si marca de old man ( vezi clarkson si nu numai)
    15 25
  • iar nemtii apeleaza la un designer italian...
    15 1
  • @Mda. La Mazda te limitezi doar atunci cand dai ''play'' retrospectivei tuturor modelelor. Cand vrei premium , automat te limitezi la Toyota si Honda. Iar ca design nu toate sunt rele. Poftim Accord, Civic Type-R, HR-V sau Toyota Land Cruiser cel mai bun Off-Roader din lume, samd.

    Sa speram ca Mazda isi va tine promisiunea de a renaste legendarul model RX, si cat as vrea sa carcotesc Mazda este o marca a caror defecte nu prea le gasesc ( neajunsuri ).
    11 12
  • hazard
    juriul francez sa ramana la design culinar :)))... Daca renaste Rx-7 iar isi da Mazda cu tesla in oua... Da, chiar ca nimic nou sub soare.
    3 11
  • Nu vad nimic excepțional la mașina asta, nu spun ca este urată, dar cam toate din segmentul asta sunt variațiuni pe aceeași tema
    1 6
  • Asa ar trebui sa arate Aston Martin DB11...
    2 1
  • Ce este asa incredibil ? sunteti experti in auto si nu vedeti ca totate seamana la fel ?

    "tot respectul pentru mazda"???, ca sa vezi .. a ramas cineva cu gura cascata ? nu cred !
    Asa ar trebui sa arate Aston Martin DB11 ??? flacau ! Aston Martin sa ramana tipi Aston Martin nu ce vrei tu sa fie

    Seamana cu Ferrari GTO la suplete si cu insertie de Maserati.. mai feciori.. ce mama ei de treaba..
    1 6
  • da Mazda face masini la care e greu sa gaseseti defecte
    0 1
  • Mitica Blajinul
    , Ikuo Maeda (designerul-șef Mazda la nivel internațional) i-a avut alături pe scena din Paris pe Kevin Rice, omul care conduce destinele designului Mazda în Europa, și pe Julien Montousse, omologul său din America de Nord.

    Acum vedeti ca fara europeni, americani samd. japonezii nu le prea au cu designul!
    1 1
  • petush
    parca am mai vazut aceasta frumusete la msini vechi. mecla la ferari si dosul la alfa. italienii sunt totusi cei mai tari la design.
    0 1
  • la mazda greu gasesti defecte? serios? pe bune ? cate mazde ai avu tu ??? eu am avut una twin turbo si as vrea sa le enumar: ambreiaj varza, turbina picata, nimicuri din astea doar....
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru