Când nu ştie stânga ce face dreapta: francezilor nu le place diesel-ul, dar jumătate dintre ei îşi vor cumpăra unul

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii consideră că maşinile electrice şi hibride sunt cele mai economice şi plăcute la condus, însă jumătate dintre ei admit că următoarea lor maşina va fi una diesel.

Franţa este una dintre ţările care se confruntă cu efecte grave ale poluării în mările oraşe, iar Parisul a decis recent ca maşinile fabricate înainte de 1997 să nu mai aibă dreptul de a circula prin Capitala în zilele lucrătoare.

Măsurile sunt susţinute indirect de populaţia franceză, care în cadrul unui sondaj de opinie şi-a exprimat opinia că maşinile electrice sunt cele mai economice.

Astfel, dintre cei 1010 oameni care au răspuns la sondaj, 41% au afirmat că maşinile electrice sunt cele mai economice, în timp ce modelele diesel au surclasat propulsia hibridă cu un singur proncent (26% vs. 25%). În plus, 59% dintre cei chestionaţi au spus că maşinile electrice sunt cele mai plăcute la condus, urmate de hibrizi (32%) şi cele diesel şi pe benzină cu câte 20% (s-au putut alege mai multe răspunsuri).

Urmareste Automarket
Deşi recunosc impactul pozitiv al maşinilor ecologice, francezii au oferit răspunsuri surprinzătoare când au fost întrebaţi ce propulsie va avea viitoarea lor maşină.

Astfel, 95% dintre intervietati au admis că intenţionează să-şi schimbe maşina în viitor, iar dintre aceştia 44% au declarat că îşi vor cumpăra o maşină diesel. În schimb, maşinile pe benzină sunt preferate de 29% dintre cei care au răspuns sondajului, în timp ce 21% ar miza pe un model hibrid.

În schimb, doar 5% dintre cumpărători şi-ar achiziţiona o maşină electrică.

Via Autoactu

Comentarii (4)

  • Mi-am făcut lucrarea de disertație pe tema naționalismului în România și a trebuit să fac sondaje printre români. Rezultatele au fost paradoxale și fără nicio noimă. La prea puține din ele puteai trage o concluzie logică. Și dacă l-aș fi făcut din nou, sunt 100% sigur că cea mai mare parte dintre oameni mi-ar fi dat răspunsuri diferite. Românii sunt un popor greu de înțeles. Nu suntem departe de francezi din punctul ăsta de vedere.
    10 0
  • " francezilor nu le place diesel-ul " De ce nu zic că motorul diesel, este mult mai fiabil, mult mai economic și mult mai eficient ca unul pe benzină?. Asta e doar o abureală, deoarece oamenii s-au mai deșteptat și au început să caute motoare diesel, iar domnii de la reprezentanțe și producătorii auto, răman cu benzinarele in brațe.
    6 7
  • "cip

    tu ai baut motorina?

    eu zic ca motorul otto este mai fiabil, mult mai economic și mult mai eficient ca unul cu aprindere prin compresie.

    probabil ca oamenii tai nu stiu cati oameni mor din cauza cancerului provocat de noxele dieselului.... altfel s-ar razgandi!
    5 3
  • @demin
    Ce ba ...si tie ti se pare ca benzinarul miroase a flori de cuc?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru