Ce mașini au înmatriculat românii în prima lună din 2024: Dacia conduce topul

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În prima lună din 2024, românii au înmatriculat 12.733 de mașini noi, cu 4.15% mai multe decât în aceeași lună din 2023. În topul înmatriculărilor, Dacia ocupă prima poziție.

Prima lună din 2024 s-a încheiat, așa că a venit momentul să aflăm câte și mai ales ce mașini noi au înmatriculat românii în ianuarie.

Așadar, potrivit datelor DRPCIV, românii au înmatriculat, în prima lună a anului 12.733 de mașini noi, cu 4.15% mai multe decât în același interval din 2023. Tot în ianuarie au fost înregistrate 27.176 de mașini second-hand, o creștere de 16.8% față de ianuarie 2023.

Revenind, însă, la mașinile noi, Dacia ocupă prima poziție în clasamentul mărcilor, cu 3.948 de unități. Pe locul 2 regăsim Toyota, cu 998 de exemplare, iar podiumul este completat de Skoda, cu 893 de unități.

Urmează apoi, pe rând, Hyundai (853), Renault (784), Volkswagen (766), Tesla (564), Mercedes-Benz (519), Kia (478) și Ford cu 417 unități.

via Economica

Comentarii (7)

  • Cresc SH-urile, oare de ce? Să “nu vrea” oameni BEV-uri cu ecrane și LED-uri, cum așa??? sunt la ani lumina de ICE-uri, le dau “ceață” cu zero emisii, accelerează și…, nici un “și”, ca-n rest sunt doar minusuri care le fac inutilizabile și nevandabile pentru majoritatea nevoilor respectiv posibilităților.
    Germania este paralizată (greva transporturi), Franța (știm deja)… este doar începutul. Să-i văd pe demenții aroganți care au trecut din pix Europa pe BEV-uri din 2035.
    Bravo focile… cu ajutorul și suportul vostru o s-o ducem din ce în ce mai bine.
    Vai la naiba… ca nu pot respira!!! :))
    9 10
  • @19.44
    Cine ti-a zis ca piata sh-urilor creste din cauza bev-urilor? Sau atat ai inteles? Piata este, inca, plina de o gramada de termice si hibryde. Sunt "n" variante... Ar fi interesant de vazut o structura a sh-urilor. Fac pariu ca majoritare sunt cele din segmentul pana in 10.000 de euro si categoria tigai. Uitat-te primprejur.
    1 2
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Apropo de demenții aroganți: a bătut vântul azi noapte.
    6 7
  • alea 27k de sh-uri sunt inmatriculate prima data in RO? sau aici intra si cele care doar si-au schimbat proprietarul?
    0 0
  • sper sa nu fie multe masini de firma, care ocupa strazile aiurea in weekenduri. ar trebui cumva interzise in weekenduri. ar fi interesant, cred ca ar fi foarte libere strazile. oricum, sunt putini care isi permit o masina pe persoana fizica, restul se cred smecheri pe banii altora si de fapt sunt saraci.
    2 0
  • Maşinile SH sunt majoritatea, la vânzări, în orice ţară. Poate Japonia, Singapore au o rată mare de maşini noi dar este datorata legilor.
    Particularitatea Romaniei este ca fiin in UE masinile SH sunt şi import dar nu prea sunt din punct de vedere a pietii unice UE
    0 0
  • Seriff
    @sandu sa fie interzise masinile de firma in weekend?:))))
    Alt kim jong pe automarket, parca s-au strans toti comunistii sa comenteze pe un site auto, ia zi mai ai posterul cu Ceausescu in baie?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru