Cea mai rapidă mașină de serie pe Pikes Peak: Bentley Continental GT a parcurs celebra urcare în 10 minute și 18 secunde și a doborât vechiul record cu 8 secunde

de Paul Cosma
Luni, 01.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley Continental GT a devenit cea mai rapidă mașină de serie pe traseul Pikes Peak, după ce a parcurs celebra urcare în 10 minute și 18 secunde, cu 8 secunde mai rapid decât vechiul record. În urmă cu un an, Bentley obținea și recordul pentru cel mai rapid SUV de serie cu ajutorul lui Bentayga.

În 10 iulie 2019, Bentley aniversează 100 de ani de la înființarea companiei. Pe lângă surprizele pregătite pentru fanii săi, producătorul britanic și-a făcut timp să stabilească un nou record pe unul dintre traseele sale preferate.

Urcarea de la Pikes Peak este cunoscută în toată lumea pentru gradul ridicat de dificultate, însă asta nu l-a împiedicat pe pilotul Rhys Millen să stabilească un record la bordul unui Bentley Continental GT. Traseul a fost parcurs în 10 minute, 18 secunde și 488 de miimi, cu 8 secunde mai rapid decât vechiul record.

Astfel, Continental GT a adus Bentley titlul de cea mai rapidă mașină de serie pe traseul de la Pikes Peak. În urmă cu un an, Bentley obținea și recordul pentru cel mai rapid SUV de serie cu ajutorul lui Bentayga.

Anul acesta, fanii Bentley au avut parte de mai multe surprize pregătite de oficialii companiei. Britanicii au lansat o carte aniversară, un ceas special dezvoltat în colaborare cu Breitling, iar divizia Bentley Home a pregătit și câteva piese de mobilier.În plus, fanii au făcut cunoștință cu noul Flying Spur, dar și cu ediția specială Continental GT Cabrio Number 1 by Mulliner.

O serie de surprize îi vor aștepta și pe fanii care săptămâna aceasta vor fi prezenți la Goodwood Festival of Speed. Bentley va expune 30 de modele speciale pe domeniul Lordului March.

Via Bentley

Comentarii (1)

  • 10 minute, 18 secunde și 488 de miimi - 488 zecimi de secunda,
    - diviziunea secundei:0.7zecime 0,07-sutime 0.007miime
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru