Cea mai urâtă copie de Ferrari din lume este de vânzare pentru 5.500 de dolari

de Sebastian Toma
Vineri, 31.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai slab realizată replică de Ferrari Enzo creată vreodată este de vânzare. Creatorul său cere 5.500 de dolari pentru tentativa eșuată de copiere a supercar-ului italian.

Ferrari Enzo, supercar-ul care l-a înlocuit pe F50, a marcat o schimbare de design pentru producătorul italian. Liniile sale nu au fost copiate încă de niciun alt constructor, dar asta nu l-a oprit pe un american să creeze o copie de Enzo bazată pe un bătrân Pontiac Fiero. Fără a avea vreo noimă în materie de stil sau proporții, americanul a modificat mașina din 1986 în încercarea de a imita formele lui Ferrari Enzo. Eșecul său, pentru că nu poate fi numit rezultat vehiculul din imaginile alăturate, este de vânzare pentru 5.500 de dolari pe un portal american dedicat anunțurilor de vânzare-cumpărare.

Vânzătorul nu a reușit să imite cum trebuie nici măcar o formă de-a lui Enzo, așa cum era de așteptat când realizezi o copie de supercar italian și te bazezi pe un model General Motors lansat în anii '80. Cel mai urât lucru la imitația jenantă a americanului este posteriorul vehiculului și felul în care arată modelul văzut din profil. La nivelul interiorului, au fost păstrate elementele originale ale lui Pontiac Fiero, la fel cum este și cazul motorizării.

Urmareste Automarket
De parcă replicarea nereușită a exteriorului n-a fost suficientă, cel care a modificat un Fiero din 1986 pentru a încerca să copieze un Enzo a montat și un capac de motor din plastic sub lunetă, pe care a ținut să inscripționeze faptul că este un motor V12 cu injecție de carburant, o minciună pe măsura caroseriei copiate. În plus, vehiculul pentru care vânzătorul cere 5.500 de dolari n-a mai fost folosit de opt ani de zile și necesită "o revizie și mici reglaje", ceea ce se traduce prin probleme serioase când vine vorba de o mașină veche de 30 de ani care n-a mai fost condusă de aproape un deceniu.

Via Car&Driver

Comentarii (2)

  • made in usa
    Seamana cu Tesla Model S , doar ca-i putin mai frumos decat Tesla.
    13 21
  • mai bine il facea f40. I-ar fi iesit mai bine. De exemplu: http://www.autoevolution.com/news/ferrari-f40-replica-based-on-pontiac-fiero-photo-gallery-52751.html
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru