Cel mai bătrân tuner german sărbătorește 120 de ani cu trei torturi speciale

de Bogdan Mirică
Marti, 12.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cunoscut de publicul din toată lumea ca fiind tunerul de casă al Audi și Volkswagen, AT este și unul dintre cele mai longevive nume din domeniu. Anul acesta, ABT sărbătorește 120 de ani de existență.

Sunt puțini constructori auto care au împlinit 120 de ani. Prin urmare, un tuner auto care a împlinit 120 de ani chiar este ceva neobișnuit. ABT se poat mândri însă cu această vârstă venerabilă și a pregătit o serie de surprize pentru a sărbători cum se cuvine.

Nici de această dată ABT nu se dezice de afinitatea sa pentru modelele Grupului Volkswagen și prezintă trei pachete de modificare pentru Audi TTS, pentru Audi Q3 și pentru Volkswagen T6. Fiecare pachet va fi oferit în doar 40 de exemplare, pentru ca totalul celor trei modele să însumeze fix 120 de unități.

Esential 120 de ani sărbătorește ABT de la înființare.
370 de cai putere oferă ediția de 120 de ani a lui Audi TTS, pregătită de ABT.
Noul Audi TTS ABT de 120 de ani vine cu 370 de cai putere (un salt consistent de la cei 310 cai oferiți în standard) și este capabil să atingă o viteză maximă de 265 de km/h.
Nu lipsesc accesoriile estetice, care constau în extensii pentru spoilerul față, carcase pentru oglinzi, un eleron posterior și țevi de eșapament duble.

În cazul lui Audi Q3 ABT de 120 de ani, tunerul a folosit culorile lui TTS, dar a ales un set de jante de 20 de inch, cu finisaj negru și roșu. Sub caroserie se ascunde dieselul 2.0 TDI de 210 cai putere, de asemenea mai puternic decât standardul de 184 de cai.

Nu în ultimul rând, Volkswagen T6 ABT 120 de ani a primit o culoare de caroserie Iridium Grey, folie argintie și dungi negre și roșii. Nu lipsesc jantele mai mari, bosajele pronunțate și puterea de sub capotă. Unitatea 2.0 TDI a urcat de la 150 la 180 de cai putere, iar cuplul motor a ajuns la 420 de Nm.

Comentarii (4)

  • O companie de tuning din Germania implineste 120 de ani. Is curios ce tunau astia pe vremea aia? trotinete?
    Intre timp in Romania, se face drag race pe autostrada intre 2 carute. In 2015.
    5 0
  • ABT, G-Power, Gembella........Germania e o 'Forta'
    Da acuma ma intreb cat de mult consuna TDI-urile dupa tratamentul ABT:)))oare or fi si acestea rechemate in service peste ceva ani???
    5 3
  • AT sau ABT? Si ca sa completez cele spuse de amicul Mowgli, chiar as fi curios sa vad cateva modele tunate macar in perioada interbelica? In realitate ABT nu s-a ocupat de tunnind in toti cei 120 de ani. Au inceput cu un atelier de fierarie. Dar, oricum sunt de admirat.
    2 0
  • cum 120 de ani nici nu exista Audi sau VW, dar exista in Germania Opel si Mercedes.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru