Cel mai tare din parcarea cu electrice: Nissan a vândut 75.000 de maşini electrice în Europa

de Daniel Popescu
Joi, 10.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a ajuns la 75.000 de maşini electrice vândute în Europa, în special datorită modelului Leaf, în timp ce vânzările globale au trecut de pragul de 260.000 de unităţi.

Nissan Leaf este cel mai bine vândut model electric din istorie după lansarea sa în 2010, în ciuda faptului că nu este disponibil pe numeroase pieţe europene. Reputaţia modelului japonez începe însă să se vadă şi pe Bătrânul Continent, după ce Nissan a anunţat atingerea pragului de 75.000 de unităţi electrice comercializate în Europa.

Performanţa vine după o creştere cu 10% a vânzărilor lui Leaf în prima jumătate a anului, însă şi pe fondul popularităţii în creştere a utilitarei electrice Nissan e-NV200, cu vânzări cu 34% mai mari. La nivel global, Nissan a depăşit recent pragul de 260.000 de maşini electrice comercializate.

Urmareste Automarket
"Piaţa europeană de maşini electrice creşte într-un ritm extraordinar pe măsură ce şoferii profită de numeroasele beneficii pe care le aduce mobilitatea electrică", explică Gareth Dunsmore, directorul diviziei de vehicule electrice din cadrul Nissan Europa.

Cu numai câteva zile în urmă, BMW anunţa că a vândut 60.000 de unităţi de unităţi BMW i3, în timp ce hibridul BMW i8 a fost vândut în circa 10.000 de exemplare de la lansarea pe piaţa în 2013.

Cel mai vândut model electric european rămâne însă Renault Zoe, care are avantajul că poate fi cumpărat la un preţ mai mic prin închirierea bateriilor.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru