Cele mai populare culori folosite de Ford Mustang în cei 50 de ani de existenţă

de Bogdan Mirică
Joi, 24.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a întocmit o statistică a celor mai populare culori comandate pentru caroseria lui Mustang. Roşul şi albastrul şi-au disputat popularitatea de-a lungul celor 50 de ani de existenţă

Urmareste Automarket
Ford Mustang este, de departe, cel mai cunoscut model american, popular atât în SUA cât şi în Europa. De-a lungul celor 50 de ani de activitate, muscle-car-ul de peste Ocean a cucerit inimile fanilor şi a adunat o mulţime de comenzi. La jumătate de secol de la debut, Ford trage linie şi ne spune care a fost cea mai populară culoare a sportivei.

Potrivit statisticilor, roşul a fost cea mai populară nuanţă pentru caroseria lui Mustang, fiind regăsită pe aproximativ 21% dintre unităţile vândute.

Dacă în 1967 10% din Mustang-uri erau roşii, în ultimul deceniu procentul a crescut la 22%.

Esential 21 de procente dintre Mustang-urile vândute în ultimii 50 de ani au fost roşii.
17 procente din Mustang-urile vândute de-a lungul istoriei au fost albastre.
Albastrul este cea de-a doua cea mai populară culoare pentru Mustang, cu 17% comenzi adunate de-a lungul istoriei. Dacă în 1968 30% dintre exemplare erau albastre, procentul a scăzut astăzi până la 23%. Pe locurile trei şi patru se situează argintiul (14%) şi albul (13%). Acesta din urmă, deşi este cea mai populară culoare în acest moment în SUA, doar 10% din Mustang-urile actuale pleacă vopsite în această culoare.

Negrul nu a fost nici el uitat. Dacă de-a lungul vremii a fost regăsit pe 12% dintre maşinile vândute, în prezent este cea mai cerută nuanţă.

Alte nuanţe, cum ar fi verdele (10%), maro (7%) şi galbenul (6%) şi-au pierdut din priza de altădată.

De-a lungul vremii, Mustang a fost oferit şi în culori mai ciudate. Aşa se face că în 1967 muscle-car-ul a fost vopsit în două nuanţe diferite de roz: Dusk Rose şi Playboy Pink.

Comentarii (1)

  • Orice ar spune fanii tehnologiei moderne, masini atat de frumoase nu se vor mai fabrica niciodata!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru