Feedback

Cele mai populare culori folosite de Ford Mustang în cei 50 de ani de existenţă

Publicat Joi, 24.10.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 1
Cele mai populare culori folosite de Ford Mustang în cei 50 de ani de existenţă - Poza 1
Ford a întocmit o statistică a celor mai populare culori comandate pentru caroseria lui Mustang. Roşul şi albastrul şi-au disputat popularitatea de-a lungul celor 50 de ani de existenţă

Urmareste Automarket
Ford Mustang este, de departe, cel mai cunoscut model american, popular atât în SUA cât şi în Europa. De-a lungul celor 50 de ani de activitate, muscle-car-ul de peste Ocean a cucerit inimile fanilor şi a adunat o mulţime de comenzi. La jumătate de secol de la debut, Ford trage linie şi ne spune care a fost cea mai populară culoare a sportivei.

Potrivit statisticilor, roşul a fost cea mai populară nuanţă pentru caroseria lui Mustang, fiind regăsită pe aproximativ 21% dintre unităţile vândute. Dacă în 1967 10% din Mustang-uri erau roşii, în ultimul deceniu procentul a crescut la 22%.

Esential 21 de procente dintre Mustang-urile vândute în ultimii 50 de ani au fost roşii.
17 procente din Mustang-urile vândute de-a lungul istoriei au fost albastre.
Albastrul este cea de-a doua cea mai populară culoare pentru Mustang, cu 17% comenzi adunate de-a lungul istoriei. Dacă în 1968 30% dintre exemplare erau albastre, procentul a scăzut astăzi până la 23%. Pe locurile trei şi patru se situează argintiul (14%) şi albul (13%). Acesta din urmă, deşi este cea mai populară culoare în acest moment în SUA, doar 10% din Mustang-urile actuale pleacă vopsite în această culoare.

Negrul nu a fost nici el uitat. Dacă de-a lungul vremii a fost regăsit pe 12% dintre maşinile vândute, în prezent este cea mai cerută nuanţă.

Alte nuanţe, cum ar fi verdele (10%), maro (7%) şi galbenul (6%) şi-au pierdut din priza de altădată. De-a lungul vremii, Mustang a fost oferit şi în culori mai ciudate. Aşa se face că în 1967 muscle-car-ul a fost vopsit în două nuanţe diferite de roz: Dusk Rose şi Playboy Pink.


Comentarii (1)

  • Orice ar spune fanii tehnologiei moderne, masini atat de frumoase nu se vor mai fabrica niciodata!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru