Cerere mare pentru hypercar-ul electric Rimac C_Two: în doar trei săptămâni, aproape toate unitățile au fost rezervate

de Cornel Șocariciu
Joi, 29.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii companiei Rimac au anunțat că aproape toate cele 150 de exemplare C_Two au fost deja rezervate. Prețul de pornire pentru hypercar-ul electric este de 1.7 milioane de euro, iar clienții au ales, în medie, echipamente opționale în valoare de 500.000 de euro.

Compania croată Rimac a lansat noul hypercar C_Two în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care și-a deschis porțile în urmă cu doar trei săptămâni. Aflat în cadrul Salonului Auto de la New York, Kreso Coric, directorul de vânzări Rimac, a declarat că aproape toate cele 150 de exemplare Rimac C_Two au fost deja rezervate.

Prețul de pornire pentru noul hypercar este de 1.7 milioane de euro. Conform reprezentantului Rimac, clienții au ales, în medie, echipamente opționale în valoare de 500.000 de euro.

Rimac C_Two are patru motoare electrice care dezvoltă un total de 1914 cai putere și un cuplu de 2300 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în doar 1.85 de secunde, repriza 0-300 km/h se desfășoară în 11.8 secunde, iar viteza maximă ajunge la 412 km/h.

Un alt aspect important al sistemului de propulsie electric este cel legat de constanța performanțelor. Reprezentanții Rimac spun că C_Two poate să realizeze două tururi pe circuitul Nordschleife din Nurburgring în ritm susținut.

Bateriile lui Rimac C_Two au o capacitate de 120 kWh, iar autonomia anunțată de croați este de 650 de kilometri.

În același timp, hypercar-ul se laudă cu un nivel de rulare autonomă 4 din 5. Evident, Rimac C_Two nu poate să își exercite capacitățile autonome de rulare din cauza legislației europene.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Am vrut să-l cumpăr și eu - cu pachet drumuri grele, clar -, dar n-am avut decît 1.705.000 euroi.
    Iar de ăia 5 mii în plus nu-mi puteau oferi nici măcar volanul (opțional, normal. :-))
    18 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru