CES 2023: Harman, subsidiara celor de la Samsung, a lansat un Head-Up Display cu realitate augmentată

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Harman, subsidiara coreenilor de la Samsung, tocmai a prezentat un Head-Up Display cu realitate augmentată la CES 2023. Tehnologia este gata să fie integrată de către companiile din industria auto.

Las Vegas este zilele acestea capitala mondială a tehnologiei. Producători de automobile și companii din domeniul tehnologiei și-au dat întâlnire la ediția din 2023 a Consumer Electronics Show sau, pe scurt, CES.

Harman, subsidiara gigantului coreean Samsung, a venit pregătit cu o serie de tehnologii care pot fi implementate de către companiile din industria auto.

Una dintre ele este Harman Ready Vision, un Head-Up Display cu realitate augmentată. Potrivit reprezentanților companiei, sistemul afișează o serie de informații necesare condusului, la timpul potrivit, și care pot fi citite cu ușurință de către șofer.

Harman Ready Care este o altă tehnologie care poate fi văzută în acțiune la CES 2023. Folosind inteligența artificială, sistemul urmărește nivelul de atenție și de concentrare a șoferului, ajutându-l pe acesta să abordeze posibilele situații periculoase. În plus, îi monitorizează semnele vitale. 

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, este sistemul Sound and Vibration Sensor and External Microphone, care poate detecta impactul și sirenele mașinilor de poliție, ambulanță, pompieri etc.

Așa cum spuneam, toate aceste tehnologii propuse de Harman sunt pregătite pentru a fi utilizate de către companiile din industria auto. 

via Harman

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Sunt de remarcat (dar nu mă mai miră demult – pe mine, cel puţin) tot mai multe articole care n-au efectiv nicio tangenţă cu automobilismul. De altfel, autovehiculele deja sunt socotite (în prea înalte şi aparent inaccesibile sfere) doar o anexă sau o proptea a ocult-perverselor planuri/jocuri tehnologist-transumaniste, care se vrea (cu/la orice preţ) a se “implementa” pretutindeni pe Glob.
    6 1
  • "Tehnologia este gata să fie integrată de către companiile din industria auto."
    Nu zau?! Vezi ca exista deja masini dotate cu AR HUD. Inclusiv de la marci de volum, precum Volkswagen sau Skoda.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru