Chevrolet Spark electric - informaţii şi fotografii oficiale

de Bogdan Mirică
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a dezvăluit astăzi primele imagini şi informaţii ale noului Spark electric. Modelul de serie are 130 de cai putere şi urmează a fi dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

În urmă cu câteva zile vă anunţam că Chevrolet va expune în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles versiunea electrică a actualului Spark. Se pare că americanii nu au mai avut răbdare până în 28 noiembrie, prima zi de presă a salonului de peste Ocean, şi au publicat un comunicat oficial.

Documentul oferă detalii complete despre versiunea electrică şi un pachet de imagini în care Spark EV păstrează totuşi partea frontală camuflată, pentru a ascunde modificările aerodinamice aduse spoilerului şi grilei.

Sub capotă se ascunde un tren de propulsie electric, împrumutat în proporţie de 75% de la actualul Volt, fratele mai mare al lui Spark. Unitatea poate livra 130 de cai putere şi un cuplu motor impresionant, de 546 Nm. Cu asemenea resurse nu e de mirare că Spark EV poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 8 secunde.

Esential 130 de cai putere oferă Chevrolet Spark EV.
Unitatea cu zero emisii funcţionează graţie energiei înmagazinate în interiorul unei baterii litiu-ion cu capacitatea de 20 kWh.
Pentru o încărcare completă, clienţii vor avea nevoie de 7 ore, dacă folosesc o priză de uz casnic. Dacă apelează la un încărcător special dezvoltat de Chevrolet, bateria poate fi încărcată la 80% din capacitate în doar 20 de minute.

Bateria cu litiu-ion a fost testată vreme de 200.000 de ore şi poate fi garantată pentru o perioadă de 8 ani sau 160.000 de kilometri.

via Chevrolet

Comentarii (11)

  • AndreiRN
    "Bateria poate fi garantată pentru o perioadă de 8 ani sau 160.000 de kilometri"
    Da, asta ar fi o garantie serioasa si ar schimba regulile jocului.
    Eu vreau totusi un camion hibrid pe motorina.
    Va trebui sa-l fac singur cred.
    8 6
  • chinezu'
    @AndreiRN
    Volvo, deci cei "care fac chinezarii" , cum zici tu, au facut un camion diesel -hibrid care a batut recoduri, pe taramurile pe unde esti tu.
    Imi plac ultimele tale comentarii, de aceea ti-am si raspuns.

    La masinile electrice conteaza si pretul si siguranta.
    E curios la ce pret va fi.
    9 1
  • zarnesteanu
    Minunat.
    1 4
  • zarnesteanu
    Comment-ul de mai sus nu-mi apartine. Ma bucur totusi ca fac parte din grupul select pe care idiotul Automarket-ului nu il suporta.
    0 4
  • Apropo MR zarnesteanu,in caz ca nu stiai eu sunt nou proprietar pe un Mercedes c classe,si fan de masini ghermane.Asa ca te rog sa nu ma mai urasti .Chiar iti sunt prieten domnule.
    3 6
  • AndreiRN
    @chinezu - Volvo camioane nu are nimica in comun cu Volvo masini chinezesti.
    Ce spui tu e poate un prototip care se lupta impotriva curentului.
    Cuplul unui camion electric cu TOATE rotile motoare ar fi fantastic de mare.
    3 1
  • Nu mai incheie astia cu experimentul esuat "lumea o sa ne cumpere electricele, care merg 100 km si stau la incarcat 7 ore, la pret de S-klasse"?
    Andrei, in cazul in care nu erai sarcastic, toate bateriile hibirdelor sunt garantante 8 ani sau 160.000 km.
    Cat priveste camionul diesel hibrid, cred ca ar fi in stare sa va taxeze Obama si cu greutatea voastra in aur pt asa ceva. ;)
    Apropo, condoleante pt realegerea comunistului kenian.
    5 3
  • AndreiRN
    Hahahahaha .......
    Sarcastic nu eram dar ma amuza oftica si lipsa ta de cunostinte.
    Obama nu are nimica deaface cu taxele auto care sunt statale si nu federale asa ca ........ ai cam dat-o in bara.
    Eu platesc $68 pe an pt (camion) de 5 tone pe motorina si aceasta txa este 100% deductibila de la venit.
    Obama este si a fost cea mai rationala alegere pe care am putut-o face ca natiune.
    2 4
  • Andrei, gresesti, eu nu ma oftic deloc. In primul rand, necunostinta, sau poate doar ignoranta, e pe la tine. Ai auzit de noua taxa 'istorica' pe standarde de 'fuel efficiency'?
    http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/08/28/obama-administration-finalizes-historic-545-mpg-fuel-efficiency-standard
    Opa, ia uite ca are mecanisme! Cum crezi ca vrea sa obtina o medie de 55 mpg, rugandu-i frumos pe americani sa fie patrioti?
    Si cat e acum galonul la voi, daca nu te superi? Dar pe vremea lu' Bush ala mic, cat era? O sa iesiti in strada in 2 ani sa cereti singuri o invazie noua de tara petroliera, ceva. Poate se baga amicul marxist al lui Hussein, Chavez, la o sarada, cine stie...
    Asa ne-au aburit si pe noi cu Baselu, "alegeti-ma ca a trecut greul, va dau miere pe paine", si dupa ce si-a tras inca 5 ani ce-a facut? Scaderi masive de salarii, pensii, taxe cat curpinde, carburanti la pret 'european' intr-o tara pateroliera care a mai si castigat la Haga vreo cateva miliarde de barili in Marea Neagra.
    Noi am fost experimentul, voi o sa copiati modelul.
    5 1
  • Octavian
    @danny.....asa vb de parca AndreiRN e de vina pt tot ce ai scris mai sus :))
    0 0
  • Kartik
    My wife and I recently had a? baby girl. So this veilche is going to be right up our alley. I hadn't heard anything of this car until we saw it at the Auto Show in Toronto, last weekend.We liked it. 2.4L Ecotec, 6 speed manual, and lots of space we're definitely going to look into more when its released. The Mazda5 is obviously it's closest competitor. Then, perhaps, the Kia Rondo.We drive an 02 Elantra, and 08 Accent, respectively, so this might be a nice upgrade for our new family.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru