Chevrolet Volt se pregăteşte să primească o nouă generaţie - un nou teaser dezvăluie partea frontală

de Sebastian Toma
Joi, 20.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a expus noua generaţie a lui Volt în faţa unui public select. Până la debutul noului model, americanii au publicat o imagine teaser a celei de-a doua generaţii Volt, de data aceasta fiind dezvelită partea frontală.

Chevrolet Volt va primi o nouă generaţie în 2015, menită să corecteze o bună parte din minusurile primului model. Reprezentanţii mărcii americane au publicat mai multe imagini teaser în ultima perioadă care să ne facă dornici să vedem noul Volt, dar prima zi de presă a Salonului Auto de la Los Angeles a adus şi o imagine care să dezvăluie mai mult de jumătate din partea frontală a noului Volt. Modelul american prezintă un aspect schimbat dramatic faţă de prima generaţie, formele sale lăsând în spate aspectul futurist pentru ceea ce am găsi în mod normal la o maşină cu sistem convenţional de propulsie, fără să fie în vreun fel retro.

Test de (in)compatibilitate: România anului 2013 vs. maşinile electrice

Chevrolet Volt are acum lumini de zi cu LED-uri amplasate pe verticală în bara de protecţie şi blocuri optice frontale redesenate. Grila frontală de dimensiuni mari este aproape complet închisă, dar are un model fagure care îi conferă mai multă personalitate şi încadrează sigla Chevrolet într-o manieră plăcută. Partea inferioară a barei de protecţie integrează şi ea o grilă falsă cu model fagure, care subliniază caracterul dinamic al noului Volt. Blocurile optice sunt înguste şi ascuţite şi asigură şi ele un aspect sportiv şi dinamic de la hibridul în serie al mărcii americane.

Cei de la Chevrolet au fost zgârciţi în detalii, dar ştim că noul Volt va avea o funcţie de încărcare asistată de GPS şi cu pre-programare, ceea ce înseamnă că maşina va face diferenţa între punctele de încărcare şi că şoferul va putea să programeze din timp când să se încarce acumulatorul pentru a beneficia de tariful mai redus al energiei electrice asigurat pe timpul nopţii. Sistemul de încărcare va fi şi el simplificat, pentru a fi mai uşor de înţeles de orice utilizator şi mai intuitiv.

Viitoarea generaţie Chevrolet Volt se lansează în 2015. Europa nu se află printre pieţele pe care va fi vândut modelul american

Noul Volt nu va fi vândut niciodată în Europa în reprezentanţele Chevrolet, pentru că marca americană se va retrage de pe Bătrânul Continent.

Opel Ampera, pe făraş: germanii vor să renunţe la a doua generaţie a modelului din cauza vânzărilor scăzute

După cum ştiţi deja, Chevrolet a ales să se retragă de pe piaţa din Europa la finele anului 2015, deci nu vom vedea vreodată Volt în oferta mărcii americane.

Fratele de concern al mărcii americane, Opel, are în ofertă modelul Ampera, care împarte aproape toate componentele cu Volt în afară de siglă, dar acesta ar putea fi retras de pe piaţă la rândul său, din cauza vânzărilor slabe ale actualei generaţii. Aşadar, modelul din imaginile de mai sus ar putea să fie o rudă foarte apropiată din punct de vedere stilistic al viitorului Opel Ampera, dacă modelul respectiv va mai primi o şansă la viaţă.

Via Chevrolet

Comentarii (1)

  • daca mi-as permite mi-as trage un Volt, o Tesla, o Zoe un Twizy si, de ce nu, un XL. Nu in aceasta ordine.

    Vestea ma bucura si cu un nou mod de promovare sper ca noul Volt sa aiba succesul pe care si-l doresc cei de la Chevrolet. Cel mai de bun simt ar fi "isi gaseasca" concurentul real de pe piata americana si sa nu umble cu cioara vopsita.

    Cat despre Ampera...Volt-ul "cel nou" cred ca e vazut ca un "punct si de la capat" iar daca piata il va primi bine sunt sigur ca vom vedea si un echivalent european.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru