Chiar și Caterham trece pe electrice: conceptul EV Seven promite încărcare în 15 minute

de Tiberiu Safta
Joi, 25.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a prezentat oficial un concept bazat pe modelul său emblematic Seven. Noul concept primește un propulsor electric, alături de alte noutăți care vor fi folosite strict în scopuri experimentale.

Epoca electrificării se apropie foarte rapid, astfel încât cei mai mulți producători majori oferă deja modele electrice în gamele lor. Însă, există și unii producători mai mici care sunt și ei pregătiți să facă pasul către un viitor electric.

Unul dintre aceștia este Caterham. În urmă cu puțin timp, marca britanică a dezvăluit noul său concept EV Seven, care anunță o versiune complet electrică a legendarului model sport accesibil. Evident, noutatea principală este un propulsor electric, dezvoltat împreună cu specialiștii Swindon Powertrain.

Astfel, motorul electric al conceptului livrează 240 de cai putere și 249 Nm, de unde rezultă un timp de accelerație de la 0 la 100 de km/h de circa 4 secunde. Propulsorul este alimentat cu o baterie de 51 kWh, însă capacitatea netă este în jur de 40 kWh. În teorie, conceptul poate să ruleze pe circuit timp de 20 de minute, după care încărcarea bateriei durează 15 minute la o stație de încărcare rapidă.

Bateria poate să tragă un curent de până la 152 de kW.

În total, conceptul Caterham EV Seven cântărește puțin sub 700 de kilograme. Cu toate acestea, conceptul electric cântărește cu 70 de kilograme mai mult decât un Caterham Seven 485 cu motor termic.

Pe lângă motorul electric, conceptul vine dotat cu un diferențial cu alunecare limitată și amortizoare Bilstein reglabile. Aici mai adăugăm și un sistem de recuperare a energiei la frânare, precum și etriere cu câte 4 pistoane.

Deocamdată, Caterham nu are de gând să transforme acest concept într-o mașină de serie. Conceptul EV Seven va fi folosit în scopuri experimentale pentru dezvoltarea și adaptarea propulsorului electric pentru eventualele viitoare modele electrice ale mărcii.

via Caterham

Comentarii (1)

  • Chiar si bla, bla…. trece pe electrice, dar de fapt nu trece ca nu le vor produce de serie. Poi hotărați-va trece sau nu?
    Este un golf car “reinterpretat”, iar Golf car-uri sunt de mult electrice si este foarte bine ca sunt. Ce urat suna un golf car cu motor clasic… ferească…!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru