Chinezii de la Chery pregătesc un nou model pentru Europa: un SUV electric va fi lansat după 2020

de Paul Cosma
Vineri, 31.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Chery s-au relansat în Europa cu SUV-ul plug-in hybrid Exeed TX și vor să-și continue expansiunea pe Bâtrânul Continent. Asiaticii pregătesc încă un SUV electric pentru Europa, însă lansarea va fi făcută cel mai devreme după 2020.

Constructorul chinez Chery nu a avut un succes prea mare pe piața din Europa cu brandul Qoros, iar anul trecut au început o strategie diferită prin lansarea unui nou brand.

La vremea respectivă, a fost lansat SUV-ul plug-in hybrid Exeed TX, cu un motor pe benzină de 1.5 litri de 150 de cai putere și unul electric de 115 cai putere.

Chinezii nu vor să se oprească aici și susțin că vor lansa un nou SUV electric pentru piața din Europa, însă acesta va veni pe Bâtrânul Continent după 2020.

În ceea ce privește un punct-cheie al expansiunii Chery în Europa, chinezii se vor baza în continuare pe producția mașinilor în cele patru uzine din țara de origine și în alte 10 situri de producție de pe Glob.

Totodată, Chery vizează dezvoltarea unui Centru de Cercetare și Dezvoltare european despre care se spune că ar urma să fie stabilit în apropiere de Frankfurt, iar un anunț oficial va fi făcut în săptămânile următoare.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru