Chinezii de la Geely lansează propriul brand premium de mașini electrice: Zweekr

de Lestyan Bela
Joi, 25.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Geely introduce brandul auto Zeekr. Acesta are ca scop vânzarea de mașini electrice premium la nivel global. Nu se cunosc multe detalii încă, dar modelele vor fi lansate spre finalul anului 2021.

Geely, constructor auto chinez care deține și Volvo, a anunțat recent că se pregătește de lansarea unui brand în segmentul electric premium. Denumită Zeekr, compania plănuiește să lanseze câte un model nou în fiecare an pentru următorii cinci ani. Cu toate că se vor concentra pe piața din China în primă fază, asiaticii promit că se vor adresa și cererii în creștere pentru vehicule electrice resimțită la nivel global.

Modele Zeekr vor avea la bază arhitectura modulară introdusă anul trecut. Platforma este foarte flexibilă și poate servi drept baza pentru toate segmentele, de la A la E. De asemena, poate acomoda toate versiunile de tracțiune: față, spate și integrală.

Geely nu dorește să dezvăluie prea multe detalii pentru moment, dar a comunicat că modelele Zeekr vor beneficia de propriile tehnologii și sisteme. Un detaliu important pentru a separa mașinile premium de modelele de volum ale chinezilor, bazate pe aceeași arhitectură.

Zeekr promite și o experiență premium în materie de confort și performanță.

De asemenea, Geely a transmis că mașinile vor primi și update-uri de la distanță pentru a continua să fie îmbunătățite odată cu trecerea anilor.

Via: carscoops.com

Comentarii (15)

  • zuekiir
    10 4
  • Geely s-a gandit ca a venit momentul in sfarsit sa aiba si ei un brand premium in ograda.
    12 7
  • Xiaomi
    Modelele vor fi lansate spre finalul anului 2021,pana atunci,Vw o sa ne tot ameninte cu noile lor modele pe care le vor scoate dupa 2025,noile lor fabrici de baterii si cum vor ei sa le ia fata celor de la Tesla.
    13 2
  • pe cine intereseaza ce fac chinezoii si afinii lor?
    2 8
  • Cît de romantic și delicat: Zeekr! :)))
    11 2
  • @dan_grc
    Poate nu stii sa citesti, sau nu stii ce inseamna premium.
    Sa vedem si ce zic unii demultisor deja:
    https://www.automarket.ro/stiri/studiul-satisfactiei-clientilor-din-germania-volvo-castiga-acasa-la-nemti-38734.html
    In 2019, in Germania se scria: "Volvo is the highest-ranking premium brand with 111 PP100, though it ranks 12th overall. German premium brands BMW (129 PP100), Mercedes-Benz (137 PP100) and Audi (142 PP100) rank 17th, 19th and 20th, respectively."
    Nu va suparati pe mine, nu eu am participat la studii si nici nu am scris articolele.
    2 14
  • @Xiaomi

    Crezi ca noul brand se dezvolta acum si scot primul model in noua luni ? Aveau pe teava de mai multa vreme, de altfel Geely a tot infiintat marci in ultimii ani, au si Lynk and co, nu se mai aude mare lucru de ei, tot cu surle si trambite l-au lansat, adica ei se folosesc de ceea ce au, schimba denumirea, daca merge e bine, daca nu incearca cu alt nume si stil.
    11 1
  • Chinezii in urmatorii 10 ani o sa dea multe batai de cap producatorilor premium traditionali. Au marele avantaj ca si daca se impun numai in China (de departe cea mai mare piata auto) vor "ciunti" din vanzarile celorlalti indeajuns incat sa le creeze probleme. In ultimi 10 ani China a progresat enorm tehnologic, iar acum incep sa se apropie cu produsele lor de varf de competitia vestica. Lynk and Co este o marca interesanta deja iar cu fiecare produs decent sau bun calitativ, perceptia multora se va schimba despre automobilele chinezesti. Nu o sa ma astemt (cel putin in timpul vietii mele) ca sa puna probleme netilor in Germania sau americanilor in US dar si daca vor patrunde numai cu un procentaj de luat in seama cuplat cu un control al pietei interne atunci vorbim de rebalansarea vanzarilor clasei premium.
    12 1
  • Inca un nume care zgiraie ochii si urechile
    10 2
  • @dan_grc
    Tu uiti un amanunt important: principala piata auto din lume e China.
    Daca BMW nu ar vinde pe acolo aproape 800000 unitati, ar fi vai de ei. Si daca clientii vor incepe sa se mute de la BMW catre Tesla, NIO, Xpeng, Lynk&co, s-ar putea sa nu ti se mai para asa nostim nici numele Zweekr. Ai mai ras tu si de Volvo si le dau lectii la nemti la ei acasa in ultimii ani cand vine vorba de tehnologie, siguranta si fiabilitate.
    7 5
  • Hai sa facem un exercitiu de imaginatie, nu stiu cat vinde Bmw in China, te cred pe cuvant, scadem 800.000 din totalul vanzarilor, care este aproximativ doua milioane, hai sa scadem si cat vinde Volvo acolo, care crezi ca va fi " vai de el " ? Volvo vinde jumatate din productie in China, o sa ramana cu " lectiile" date in Germania.

    Eu chiar as fi de acord, sa se retraga toti din China, vedem cine rezista, toti vor fi afectati, dar unii vor disparea.
    7 1
  • Geely Fish
    iara vine ala cu volvo care uraste bmw sa ne spuna care sunt cele mai bune si cele mai proaste masini din lume si cum le dau lectii chinezii la germani!
    Frustrarea naste monstrii.
    15 3
  • @dan_grc
    Tu crezi ca vandut bine = calitate???
    Eu zic sa facem alt exercitiu de imaginatie: sa vedem din cate vinde BMW cate masini ajung daune totale sau sunt furate demontate si vandute ca piese de schimb. Si cam ce inseamna asta pentru firmele de asigurari si pentru toti care platesc pagubele. Cand faci praf masinile, ele sunt inlocuite cu aceeasi marca de asigurari, deci daca multe din BMW-urile vandute sunt daune totale sau furate, atunci raman cam putine in realitate.
    Oricum calitatea nu se masoara in multe vanzari neaparat si Volvo a demonstrat asta in Germania. Vand putine, dar sunt oamenii multumiti.
    5 8
  • Edikkk
    uitaţi-vă cu MARE atenţie la acest video

    https://youtu.be/ad7CKqRPysY

    deci... wow...
    1 7
  • @dan_grc
    E interesant de vazut ca Lynk & Co nu e interesant pentru tine, dar se pare ca in Germania se testeaza: https://youtu.be/spRrouLTK7E
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru