Chrylser prezintă conceptul Airflow Graphite. Propulsor electric de 400 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 14.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chrysler a dezvăluit conceptul Airflow Graphite în cadrul Salonului Auto de la New York. Noul concept este asemănător cu cel prezentat în ianuarie la CES, însă are un design frontal nou și o schemă de culoare nouă. Conceptul păstrează propulsorul electric de 400 de cai putere.

Salonul Auto de la New York și-a redeschis porțile după doi ani de pauză forțată din cauza pandemiei de COVID-19. Cu această ocazie, Chrysler a dezvăluit publicului noul concept Airflow Graphite. Această mașină anunță primul model electric din istoria mărcii, care va debuta în 2025.

Numele este unul cunoscut, deoarece constructorul american a prezentat un alt concept similar în ianuarie, în cadrul evenimentului CES din Las Vegas. Însă, noul Airflow Graphite a suferit modificări estetice minore în partea din față. Mai exact, rama unde ar fi grila a fost ușor redesenată, iar sigla Chrysler este mai discretă față de conceptul anterior.

Așa cum reiese din nume, noul concept este vopsit în negru (Galaxy Black) cu accente care imită culoarea cuprului, numită Cyprus Copper. Asemenea accente sunt vizibile la uși, oglinzi, ramele geamurilor laterale și la jantele de 22 de inch.

Aceleași accente se regăsesc și la interior, acolo unde domină nuanța gri deschisă Ice Grey.

La fel ca la conceptul anterior, fiecare ocupant beneficiază de propriul ecran multimedia. Cu ajutorul sistemului de operare, fiecare pasager poate iniția apeluri video, iar sistemul poate primi și actualizări over-the-air.

Chrysler Airflow Graphite dispune și de sistemul de conducere avansat STLA AutoDrive, dezvoltat împreună cu BMW. Astfel, conceptul oferă conducere autonomă de nivel 3. Propulsorul electric dezvoltă 400 de cai putere, cu ajutorul a două motoare electrice, amplasate pe ambele punți. Astfel, Airflow Graphite beneficiază de tracțiune integrală.

Chiar dacă este un concept, Chrysler spune că mașina poate parcurge distanțe cuprinse între 563 și 643 de kilometri. Chrysler nu a oferit mai multe detalii cu privire la capacitatea bateriei sau la timpii de încărcare.

În 2025, Chrysler va lansa primul său model electric de serie. Din 2028, constructorul american va deveni unul pur electric.

via Chrysler

Comentarii (2)

  • Dacă in 2025 lansează primul auto electric, nu le dau nici o șansa sa fie 100% după încă 3 ani, pate dacă vor sa dispară. Tesla si mulți alți o sa aibă deja capacitați foarte mari de producție iar fără a scădea semnificativ prețul, piața se va satura înainte de 2028, pararea mea. Nici 10% din piața totala nu-si permite o masina peste 40.000 de euro.
    3 0
  • Nebunia electro distruge tot, inclusiv istoria.nu pot să realizez , peste un secol un jeg de dispozitiv să poarte numele ăsta.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru