Citroen are un nou șef de design: francezii l-au angajat pe omul care a desenat modelele BMW X5 și X6

de Paul Cosma
Miercuri, 26.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen aduce un suflu proaspăt în fruntea departamentului de design exterior. Francezii l-au angajat pe Pierre Leclercq, actualul șef de design de la Kia, care a fost responsabil în trecut și de desenul modelelor BMW X5 și X6.

Citroen are o nouă strategie sub îndrumarea CEO-ului Linda Jackson, cu un accent mai mare pe segmentul SUV-urilor. Constructorul nu lasă lucrurile la voia întâmplării și a obținut angajamentul unuia dintre cei mai apreciați designeri ai industriei.

Belgianul Pierre Leclercq este în prezent șeful de design de la Kia, dar va merge pe același post la Citroen, începând cu data de 1 noiembrie.

Leclercq și-a început cariera la Ford, iar în perioada 2000 – 2013 a lucrat pentru BMW, fiind responsabil și de designul modelelor X5 și X6. În 2013 a plecat la Great Wall pentru ca anul trecut să ajungă șef de design la Kia.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Sa speram ca se va face *vinovat* de o realizare stilistica cu macar acelasi impact pe care l-a avut Citroen in '55 la Geneva .Bonne chance !
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru