Citroen prezintă Aircross Concept, fratele mai mare al lui C4 Cactus

de Sebastian Toma
Miercuri, 08.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai conceptul Aircross. Acesta prefigurează un eventual frate mai mare al lui C4 Cactus.

Citroen Aircross Concept este cel mai recent exponat al mărcii franţuzeşti şi va debuta la Salonul Auto de la Shanghai. Exponatul are o lungime de 4.580 milimetri, o lăţime de 2.100 milimetri şi o înălţime de 1.800 milimetri. Conceptul care poartă un design inspirat din cel al lui C4 Cactus are jante din aliaj de 22 inch şi prezintă trăsături estetice încrezătoare. Spre deosebire de C4 Cactus, Aircross are ”alloy bumps” în loc de ”airbumps”.

Noile "alloy bumps" sunt realizate din aluminiu care este turnat în forme de fagure de miere şi sunt îmbrăcate în cauciuc. Caroseria lui Aircross concept prezintă şi câteva elemente pentru a îmbunătăţi aerodinamica, acestea fiind implementate la nivelul barei de protecţie faţă şi la montantul C. În ceea ce priveşte interiorul acestui concept, habitaclul este dominat de două ecrane tactile cu diagonala de 12 inch, dintre care unul poate fi mutat oriunde în cabină. Francezii au mers din nou în extrem şi au implementat difuzoare şi microfoane în fiecare scaun pentru a favoriza dialogul dintre pasageri.

Urmareste Automarket
Conceptul prezentat de francezi la Shanghai este echipat cu un sistem de propulsie hibrid plug-in.
Acesta este bazat pe un motor 1.6 THP de 218 CP asistat de un motor electric de 95 CP. Sub podeaua vehiculului stă un acumulator litiu-ion care asigură o autonomie de 50 de kilometri cu o încărcare completă. De la o priză standard, acumulatorul din dotarea lui Citroen Aircross se încarcă de la zero la 100% în trei ore şi jumătate. Citroen anunţă o putere totală de 313 CP a sistemului hibrid, suficientă pentru un timp 0-100 km/h de 4.5 secunde, totul cu un consum mixt de 1.7 litri la sută şi emisii CO2 de 39 de grame pe kilometru.

Via Citroen

Comentarii (10)

  • design la cel mai ridicat nivel

    Deja Cactus e 90% concept pus pe sosele, daca Aircross devine realitate (cu mici simplificari, inerente) atunci cei de la Citroen pot fi declarati nebuni. In sensul bun al cuvantului
    36 1
  • arta...design "pe paine" : interiorul, exteriorul, tapiseria, bordul...o nebunie !
    27 1
  • nu asa?

    laitmotivul, chenarul arginitiu, de la usa spate se regaseste peste tot in diverse forme si culori
    8 1
  • desi am criticat c4 cactus si vianu &co ma blamau, aircrossul mi se pare fenomenal; arata tineresc si in ton cu moda hi-tech... si original.

    p.s. imi place si nissan juke nismo
    17 0
  • prince petre vontherbourg
    hmm sunt foarte curios daca va arata la fel si posibila versiune de productie care va sosi in curand in productie poate peste 2ani[2017]sau 3ani[2018] depinde si de citroen cand se va decide sal introduca in productie cat mai posibil la cererea clientiilor cine stie sa vedem pana atunci!
    3 3
  • Citroen, a fost mereu avangardist. Cu unele modele a reușit, cu altele mai puțin datorită faptului că a trebuit să pună rapid pe piață rodul muncii lor uneori insuficient testat.
    7 0
  • necunoscutul
    Citroen joaca o politica buna. Cactus este un model foarte reusit si la un pret sub Duster. Vorba unui jurnalist : '' in industria auto, pt a intoarce capete pe strada trebuie sa cheltui o suma ridicata de bani, iar C4 Cactus reuseste asta la un pret mult mai mic'' . Adevaru ca arata mai SF decat Juke, iar AirBAMP-urile alea sunt excelente, protejeaza micile lovituri de usa ale idiotilor care le deschid la maxim.
    Totusi motorizarile destul de marisoare pt o marca de volum. Dar ma insel ca varianta de serie va avea atat, adica 4,5 sec ? Cat un M5 ? Asta inseamna ca e si foarte usor, deci exact cum spunea unu de pe site , cu comparatia putere greutate.
    8 5
  • @necunoscutul Acceleratia foarte buna nu e data doar de greutate in cazul de fata cat de motorul electric...

    Vezi in acelasi timp ca Citroen Catus e mai scump ca Dusterul. Cactus incepe de la 13.000 euro in timp ce Duster de la 11.165 euro. Cactusul de top e 18.228 euro (4x2 cu 1.6 eHdi de 100 cp) in timp ce Duster-ul ajunge la 15.400 euro (4x2 cu 1.5 dCi de 110 cp). Nici chiar varianta 4x4 a Duster-ului cu acelasi dCi nu depaseste Cactus-ul costand putin peste 17.000 de euro. Plus ca Citroen-ul are multe optionale si elemente personalizabile care-l fac usor sa sara si la 20.000 de euro in varianta de top asta in conditiile in care totusi nu ofera 4x4 in nicio echipare.

    Comparatia insa nu-si are locul si e doar de amorul artei. Dacia e low-cost (singura firma low-cost prezenta in Europa) in timp ce Citroen e de volum.

    Imi place acest Aircross chiar daca are o alura de pantofi sport Nike Air Max :-). Ramane insa un concept iar varianta finala (daca va exista) va fi mult mai temperata si va avea niste motorizari normale.
    8 1
  • highui
    Daca omiti bara orizontala rosie dintre faruri, fata seamana foarte mult cu Duster.
    0 2
  • product
    ar fi parca un Duster concept 2
    http://carpictures.pictures1.org/2009-dacia-duster-concept.html
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru