Citroen prezintă conceptul My Ami Buggy, o variantă off-road a modelului de oraș Ami

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez a publicat imagini cu un concept bazat pe modelul electric de oraș Ami. Acesta se numește My Ami Buggy și este o variantă off-road a modelului de serie.

Citroen a lansat un concept inedit pe baza mașinii electrice de mici dimensiuni Ami. Noul concept poartă numele de My Ami Buggy și este o mașină creată pentru ieșirile în teren accidentat. Conceptul, așa cum se poate vedea în imagini, este un Ami.

La exterior sunt puse în evidență roțile, vopsite în auriu mat și încălțate cu anvelope de teren. Deasupra lor sunt amplasate și elemente de protecție din plastic în zonele aripilor. În partea din față este montată o mică bară de protecție, iar farurile sunt acoperite cu grile metalice. Ușile clasice au fost înlocuite cu unele foarte mici. Ele se pot deschide pentru acces facil la interior. De asemenea, conceptul este dotat și cu câteva plase transparente, demontabile, care pot fi folosite în condiții de vreme rea.

Aspectul de mașină de teren este completat de un proiector LED amplasat pe acoperiș, tot acolo fiind amplasată și roata de rezervă. Interiorul a fost conceput în scopuri practice și sunt prezente mai multe spații de depozitare în forma unor saci.

Aceste spații se regăsesc în uși, sub planșa de bord, în jurul scaunelor și chiar lângă volan. În spate este un spațiu destul de mare pentru a acomoda și o valiză de dimensiuni normale.

Cablul de încărcare este amplasat într-un buzunar special din ușa pasagerului. Citroen nu a oferit date cu privire la timpul de încărcare, însă nu ar fi surprinzător dacă acesta este identic cu cel de pe modelul de serie Ami. Asta ar însemna un timp de încărcare de trei ore.

Citroen a descris acest concept ca fiind un vehicul de recreație pentru weekend-uri petrecute la țară, la mare sau pentru drumeții montane.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Nu te ploua dar te stropesc toti din jur...
    7 3
  • tot pentru insula aia din Grecia
    4 1
  • Era un film cu cutiuțe din astea.nu îmi m-ai aduc aminte.poate Brazil.papagali ca musk sunt făcuți cei mai.ce naibii o să facem cu constelația starlink?
    3 1
  • Hai ca se poate pune o perdea de dus… ce culoare vrei :). Pare un golf car carosat pentru tari mai răcoroase.
    Lăsând gluma la o parte, vad utila jucăria și cam la asta ar ajuta electrificarea, alternative adaptate nevoilor specifice și nu înlocuirea un diesel, cel puțin nu încă.
    4 0
  • Adevărul e că, la înălțimea și lățimea pe care o are, e fix ce trebuie pentru off road. La cum s-au făcut șanțurile pe marginea șoselelor, unele și de 1 m adâncime, se va da cu roțile-n sus dupa doi metri...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru