Citroen va dezvălui la Shanghai primul SUV din gama DS

de Sebastian Toma
Luni, 08.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai un concept pe nume DS Wild Rubis. Modelul prefigurează primul SUV al gamei DS şi este aşteptat să debuteze pe piaţă în termen de trei ani.

Gama DS a francezilor de la Citroen va primi primul său SUV. Acesta este prefigurat de conceptul Wild Rubis, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, derulat în perioada 21 – 29 aprilie. Francezii au publicat deja un teaser al noului lor concept, care prezintă linia blocurilor optice. Gama DS, lansată de francezi în 2009, include trei modele, toate fiind hatchback-uri. Potrivit primelor informaţii, SUV-ul care va fi inspirat de conceptul Wild Rubis va debuta în termen de trei ani şi ar putea fi denumit DS X.

Cel mai probabil, vorbim despre un SUV compact cu accente premium. Francezii vor ca viitorul lor model să se lupte cu modele precum Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLK şi Volvo XC60. Pentru a avea o şansă la podium, constructorul trebuie să ofere atât versiuni cu tracţiune faţă, cât şi versiuni cu tracţiune integrală, acompaniate de motorizări performante şi eficiente. În plus, finisajele interioare şi dotările tehnologice trebuie să fie la nivelul unui constructor premium.

Urmareste Automarket
La începutul anului trecut, Citroen anunţa că gama clasică şi gama DS vor avea echipe de design complet diferite, membrii acestora urmând să lucreze exclusiv pe proiectele pe care sunt desemnaţi. Scindarea direcţiilor de design a fost realizată la data de 1 iunie 2012.
Şeful gamei clasice de la Citroen va fi Alexandre Marval - cel care a supervizat anterior dezvoltarea lui C5 şi a lui DS5, în timp ce linia DS va fi condusă de Thierry Metroz. Filosofia brandului este una sănătoasă şi vizează astfel diferenţierea unor modele care au tendinţa să se canibalizeze.

Via Autosblog.fr

Comentarii (1)

  • Ce am inteles din videoclipul de prezentare: asiaticilor le plac europencele, dar ele nu se lasa usor
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru