Claudiu David, primul român care va alerga în NASCAR

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Începând cu anul viitor, Claudiu David va fi primul român care va alerga oficial într-o cursă de Nascar. Fostul pilot român de raliu a absolvit deja cursurile unei şcoli de pilotaj, la volanul unui Chevrolet Impala.

După ce a cochetat chiar şi cu etapele Campionatului Mondial de Raliuri, unde a alergat în cursele din Argentina, Japonia şi Marea Britanie, Claudiu David, unul dintre cei mai populari piloţi români ai momentului, a absolvit cursurile de pregătire pentru celebra competiţie americană NASCAR.

Pentru a se putea afirma în cea mai populară competiţie de motorsport din Statele Unite, David s-a folosit de resursele unui Chevrolet Impala, pe care a reuşit să termine cu brio cursurile şcolii de pilotaj Buck Baker Racing, cea mai cunoscută din SUA, responsabilă pentru campioni ca Jeff Gordon (4 titluri) şi Tony Stewart (campion în 2002).

Primul român care va alerga în NASCAR, are planuri mari pentru competiţia americană, primele curse fiind deja planificate pentru anul care vine.

"Mă bucur că am reuşit să fac încă un pas important în cariera mea. Am pilotat o maşină de NASCAR, un Chevrolet Impala, pe celebrul circuit de la Darlington, supranumit "Too Tough to Tame".

Stilul de pilotaj a trebuit adaptat cerinţelor unei competiţii diferite de cea de raliu. Maşinile sunt setate şi pregătite pespecial să obţină performanţe maxime pe un tur de circuit oval. Am făcut echipă bună cu Chevrolet Impala şi am reuşit să obţin la sfârşitul curselor rezultate foarte bune", a declarat Claudiu David.

via | Chevrolet România

Comentarii (8)

  • NASCAR
    Bravo lui !
    18 1
  • va face un *****
    nu e cine stie ce mare talent. oricum e bine ca romanii ajung in competitii de top. Daca unul ca Montoya cu ditamai experienta abia respira in Nascar, ma intreb daca va face David macar 2 purici....
    1 27
  • Bravo !
    Mult succes !
    Ma bucur sa vad asa ceva. :)
    19 0
  • @melu
    daca ai mentalitatea asta din start nu ai sa reusesti nimic...
    trebuie incurajat si nu e bine sa subestimezi...ia zi si mie cine se astepta ca Vettel sa iasa campion in F1 ?
    17 0
  • bv lui macar a ajuns ceva in viata!
    9 0
  • Bogdan
    Numai respect pentru oamenii ca el .
    3 0
  • BRAVO LUI!
    felicitari omului!
    dar ca sa fiu carcotas : parca mai misto e wtcc decat nascar!glumesc
    felicitari
    4 0
  • Melule, vorbeste gura fara tine. Hai, stanga-mprejur si pas alergator catre pestera din care ai venit.

    On topic: felicitari Claudiu! Ai sansa de a fi unul dintre putinele talente din Romania care nu moare speranta. Multa bafta si grija mare-n cursa: yankeii astia-s dusi cu capul...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru