Compania care deţine circuitul Nurburgring ar putea intra în insolvenţă

de Sebastian Toma
Joi, 19.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Nuerburgring GmbH are datorii de peste 350 de milioane de euro şi ar putea intra în insolvenţă, ceea ce ar putea duce la vânzarea circuitului Nurburgring.

Circuitul Nurburgring ar putea fi în pericol, deoarece compania care îl administrează este la un pas de a intra în insolvenţă. Circuitul a ajuns în această situaţie din cauza unor investiţii neinspirate ale companiei Nuerburgring GmbH, care a dorit să construiască un parc de distracţii lângă circuit, un complex de hoteluri şi mai multe clădiri şi facilităţi pentru posesorii de automobile care vizitează circuitul. Compania care administrează circuitul este deţinută la rândul ei de autorităţile locale, care au un interes financiar legat de activitatea de pe celebrul circuit, care stimulează turismul în zonă.

Însă, circuitul Nurburgring ar putea să-şi schimbe proprietarul dacă administratorii săi nu reuşesc să obţină fondurile necesare achitării datoriilor adunate în ultimii ani, totalizând aproximativ 350 de milioane de euro. Guvernul german ar putea salva compania şi circuitul iconic cu o infuzie de capital, dar aceasta trebuie aprobată de Uniunea Europeană, iar unele voci susţin că această decizie este improbabilă.

Urmareste Automarket
Circuitul Nurburgring a fost construit în anii 1920 în jurul satului şi castelului medieval Nurburg, din munţii Eifel.
Circuitul este localizat la 70 de kilometri sud de Koln şi la 120 de kilometri NV de Frankfurt. Jackie Stewart a botezat vechiul traseu al circuitului (n.r. Nordschleife) "Iadul Verde", deoarece este unul dintre cele mai solicitante circuite din lume. Dispariţia circuitului german le-ar provoca neplăceri multor constructori de automobile, care folosesc Nordschleife pentru a-şi testa noile creaţii. Un antreprenor american ia în considerare construirea unei copii a circuitului Nurburgring în Las Vegas, aceasta urmând să coste câteva milioane de dolari şi putând fi folosită de-a lungul întregului an.

Via Insideline

Comentarii (5)

  • Cristi
    Tinand cont de importanta acestui circuit in dezvoltarea noilor modele, nu cred ca va dura mult pana cand va fi anuntat noul proprietar iar aceata va fi cel mai probabil VW Group . Dupa ce in acest an a cumparat ( indirect prin Porsche ) complexul de mare viteza de la Nardo ( Italia ), achizitia circuitului de la Nurburgring de catre VW Group nu ar trebui sa mire pe nimeni, iar la fel ca in cazul circuitului italian si alti constructori vor putea testa in schimbul unei taxe absolut normale .
    11 0
  • Iata ca nici la nemti lucrurile nu sunt chiar roz.
    7 3
  • @Cristi
    zici tu ce zici; cred ca si la nemti functioneaza falimentarea intentionata, pt ca ulterior sa fie cumparat de "cine trebuie", chestie intamplata si in romania, pt a fi cumparate anumite firme;
    oricum, sper sa nu dispara si cine il va cumpara sa nu-l tina doar pt teste facute de producatorii auto; am fost pe nordschleife si sper sa mai pot merge... si evident la preturi comparabile cu cele de acum; nu la preturi cum sunt la spa-francorchamps
    2 0
  • Cu ei sau fara, important e sa ramana circuitul acolo. Cred ca putin ii pasa pe cei care se joaca pe el, cui ii apartine...
    1 0
  • AndreiRN
    La nevoie apare investitorul chinez si atunci sa vezi cum creste folosirea circuitului.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru