Conceptul electric Cupra Tavascan ar putea primi o versiune de serie în 2024: “Ne luptăm ca visul nostru să devină realitate”

de Paul Cosma
Joi, 01.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul șef de la Cupra spune că Tavascan, conceptul electric prezentat anul trecut, ar putea să aibă o versiune de serie cel mai devreme în 2024. “Ne luptăm ca visul nostru să devină realitate,” a declarat Wayne Griffiths.

În septembrie 2019, Cupra a prezentat Tavascan, conceptul unui SUV coupe cu două motoare electrice care dezvoltă un total de 306 cai putere.

Construit pe platforma MEB a grupului Volkswagen, are o baterie de 77 kWh care promite o autonomie de până la 450 de kilometri. Potrivit informațiilor oficiale, conceptul Tavascan poate parcurge repriza 0-100 km/h în mai puțin de 6.5 secunde.

Wayne Griffiths, noul șef al brandurilor Seat și Cupra de la data de 1 octombrie, a spus că Tavascan ar putea să ajungă pe piață în 2024, însă proiectul nu este momentan o prioritate.

“Tavascan este un vis pentru brandul nostru și ne luptăm să devină realitate. Nu putem să anunțăm o dată fermă pentru lansare, nu pentru că avem dubii, ci pentru că sunt alte modele pe care trebuie să le lansăm întâi,” a explicat Griffiths.

Între timp, Cupra a început producția lui Formentor, primul său model de sine stătător. Prețurile SUV-ului iberic în România pornesc de la 46.000 de euro.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Producatorii (par) sa nu inteleaga faptul ca, dincolo de modelele mai mult sau mai putin futuriste aruncate pe planse, pe cumparatorul obisnuit il intereseaza mai degraba doua aspecte principale, la electrice:
    1. autonomia;
    2. pretul...
    3. infrastructura cat mai diversa si accesibila (atat in c.a. cat si in c.c.) - daca se poate cu decontarea energiei electrice cat mai facila, cu un simplu card bancar...

    Daca pricep acest lucru, cat mai curand, vor avea un succes garantat.

    Degeaba scoti pe piata un autovehicul electric deosebit ca design, peste 4-5 ani, cu autonomie de 400-450 km cand media autonomiei electrice se va situa atunci la circa 500-600 km.....incepi de pomana sa (te) plangi ca esti (din ce in ce mai) aproape de faliment....
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru