Conceptul electric pregătit de Volkswagen va avea autonomie minimă de 400 km ce poate fi extinsă până la 600 km

de Daniel Popescu
Marti, 20.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul electric pe care Volkswagen îl va prezenta la Salonul Auto de la Paris va avea o autonomie de 400 de kilometri, însă aceasta va putea fi extinsă până la 600 de kilometri, după modelul implementat de Tesla.

Volkswagen a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute primele imagini cu conceptul electric pe care îl va prezenta cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

La vremea respectivă, oficialii germani s-au limitat să afirme că noul concept electric va împinge Volkswagen într-o nouă eră, întrucât "vehicul este unul revoluţionar, aşa cum a fost Beetle acum şapte decenii".

Iată însă că o prezentare publicată în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Volkswagen dezvăluie unul dintre cele mai importante aspecte ale conceptului: acesta va avea o autonomie minimă de 400 de kilometri. În plus, Volkswagen va oferi mai multe versiuni de baterie pentru acelaşi model, pentru ca autonomia maximă să ajungă la 600 de kilometri.

Urmareste Automarket
Aceasta autonomie este calculată conform standardului european NEDC, care nu reflectă integral autonomia obţinută în mod real pe şosea.
Practic, Volkswagen ar urma să copieze strategia celor de la Tesla Motors, care oferă Model S şi Model X în mai multe versiuni de baterie. De altfel, informaţia apare într-un grafic care compară autonomiile conceptului electric Volkswagen cu cele ale lui Model X şi Model 3.

Pe lângă faptul că Model X nu va fi un rival pentru conceptul cu caroserie compactă al grupului german, Volkswagen a trecut în dreptul lui Model 3 o autonomie de numai 345 km. Aceasta este autonomia oficială anunţată de Tesla pentru Model 3 conform standardului american EPA, unul mult mai dur decât standardul NEDC folosit în Europa. În plus, şi Model 3 va avea mai multe versiuni de baterie şi autonomie, la fel ca şi conceptul Volkswagen.

Via Electrek

Comentarii (4)

  • vw. audi si audi vw....si iar si iar vw. audi.....altceva?! deja nici nu mai citesc stirile despre aceste marci&co.
    4 4
  • Fans Chevrolet Volt 2
    Frumos Concept Din Acesta Am auzit unele Voci din Presa Straina De automobile Ca "umbla zvonri Ca modelul de fabricatie Acestuia Va Anticipa Viitoarea Generatie vw Golf 8 care va debuta in serie pestre 3 ani mai tarziu [din 2019 ca versiune de productie] hmm sunt curios Daca sunt adevarate Aceste informatii din curtea germanilor de la wolkswagen intreb doar Sunt Curios? atat!
    4 0
  • concurentii isi arata coltii, fanii sunt in delir.... lupta abia de acum incolo va incepe!

    iar eu am un orgasm prelungit...
    3 0
  • aleics
    Acum se umbla cu fofarlita referitor la autonomie .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru