Conceptul LF-30 anunță primul model electric în gama Lexus: autonomie de până la 500 de kilometri și 4 motoare electrice ce dezvoltă un total de 540 CP

de Paul Cosma
Miercuri, 23.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus LF-30 este conceptul care prefigurează primul model electric în gama japonezilor. Cele 4 motoare electrice dezvoltă un total de 540 de cai putere și 700 Nm. LF-30 are baterie de 110 kWh și o autonomie de până la 500 de kilometri. Conceptul electric Lexus permite și încărcarea rapidă la 150 kW.

Constructorii japonezi profită de Salonul Auto de la Tokyo de la sfârșitul lunii octombrie pentru a prezenta o serie de concepte și modele, iar Lexus nu face excepție de la această regulă.

După un teaser sub forma unui clip video de numai două secunde, Lexus a prezentat publicului primul său concept electric.

Lexus LF-30 reprezintă viziunea constructorului asupra electrificării și beneficiază de 4 motoare electrice “in-wheel”, ce dezvoltă 540 de cai putere și un cuplu de 700 Nm.

Repriza 0-100 km/h este realizată în 3.8 secunde, iar viteza maximă este de 200 km/h.

Cu o baterie de 110 kWh și o greutate de 2.400 kg, conceptul LF-30 promite o autonomie de până la 500 de kilometri și încărcare rapidă la 150 kW.

Pe fondul prezentării lui LF-30, Lexus anunță că va lansa primul său BEV în luna noiembrie 2019. Ulterior, niponii vor să lanseze primul PHEV și o platformă dedicată pentru vehiculele electrice pe baterii după 2020.

Până în 2025, Lexus vrea să aibă versiuni electrificate pentru toate modelele din gamă, astfel încât acestea să aibă o pondere mai mare în vânzările totale decât mașinile cu motoare tradiționale.

Via Lexus

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    In sfarsit ceva si FRUMOS si PALPABIL, in zona modelelor pur electrice, de la concernul TOYOTA - LEXUS, cu o autonomie O.K..

    Interesant ar fi sa aflam ca vor deveni CAT MAI CURAND modele DE SERIE
    14 11
  • mircea badea
    pare un civic/focus... pt romania tot la roti lasa motoarele? gropile vor fi pe post de punctul mort/coasting. :)
    7 10
  • Parca e o sapca.
    5 4
  • reactia unui baiat de 5 ani:

    It's like an alien !
    5 0
  • Sau coifu lui Leonidas ... dupa ce a luat una in tzeasta !!!
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru