Conceptul Peugeot 508 Sport Engineered va primi o versiune de serie: lansarea pe piață va avea loc la sfârșitul anului 2020

de Daniel Popescu
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a confirmat oficial că prototipul plug-in hybrid 508 Sport Engineered va primi o versiune de serie care va fi disponibilă pe piață până la sfârșitul anului 2020.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul acestui an, Peugeot a prezentat publicului conceptul plug-in hybrid 508 Sport Engineered, despre care la vremea respectivă a afirmat că reprezintă o evoluție a modelului 508 Hybrid și că va marca lansarea unei game de modele de performanță.

Oficialii constructorului francez au confirmat luni că au decis ca acest concept să primească o versiune de serie.

"Veți vedea această mașină pe drumuri, întrucât am validat versiunea de serie în această dimineață", a precizat Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Peugeot, în cadrul unui clip video publicat pe contul său de pe rețeaua de socializare Twitter.

În același clip, directorul de design Gilles Vidal a dezvăluit că modelul va fi disponibil pe piață până la sfârșitul anului viitor. "Ideea este să aducem mașina pe piață la sfârșitul anului 2020", a precizat Vidal.

Cei doi oficiali nu au oferit detalii despre performanțele versiunii de serie, astfel că este incert dacă platforma tehnică va fi preluată de la concept.

În variantă de concept, 508 Sport Engineered miza pe un motor pe benzină PureTech de 200 de cai putere, un motor electric de 100 de cai putere și un al doilea motor electric de 200 de cai putere, ultimul montat pe puntea spate.

În plus, conceptul are o baterie de 11.8 kWh care oferă o autonomie electrică de 50 de kilometri conform standardului WLTP.

De asemenea, este posibil ca Peugeot să renunțe la brandul GTi, astfel că versiunea de serie ar putea păstra numele 508 Sport Engineered.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru