Confirmare oficială: noua generație BMW X5 va fi lansată în acest an

de Petre Barac
Vineri, 18.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful BMW a anunțat oficial că noua generație BMW X5 va fi lansată până la sfârșitul acestui an, fără să ofere mai multe detalii în acest sens.

Cea mai nouă generație BMW X5 a debutat în 2014 (foto), iar mulți se așteptau ca SUV-ul german să primească în curând și un facelift.

Până la urmă, nemții vor “sări” peste facelift și vor lansa o generație nouă până la sfârșitul anului, confirmând informațiile apărute pe sfârșit de 2017.

Anunțul oficial a fost făcut de șeful BMW, Harald Krueger, spunând că “2018 va fi anul X”, după ce constructorul bavarez a lansat deja modelele X2 și X4.

Șeful BMW nu a oferit mai multe detalii despre data lansării, însă unele informații neoficiale arată că noul X5 ar urma să fie dezvăluit la Salonul Auto de la Paris, în luna octombrie.

Noua generație X5 ar urma să utilizeze platforma modulară CLAR, aceeași folosită și în cazul noii generații BMW Seria 7.

Noua platformă va permite utilizarea unor componente mai ușoare, astfel că este de așteptat ca noul BMW X5 să aibă o masă proprie mai mică decât cele 2.122 de kilograme ale generației actuale.

Concomitent cu noua platformă, BMW X5 ar urma să folosească și o gamă nouă de motorizări, însă pentru moment nu există informații concrete pe marginea acestui subiect.

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • unsirb
    Cred si eu, la cum le sufla Touareg-ul in ceafa
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru