Cota de piață deținută de Tesla în Vestul Europei pe segmentul mașinilor electrice a scăzut de aproape 3 ori în perioada iulie-septembrie

de Daniel Popescu
Luni, 09.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a avut o cotă de piață de numai 13.5% în Vestul Europei în perioada iulie-septembrie, comparativ cu cota de piață de 33.8% din perioada similară a anului trecut, pe măsură ce producătorii tradiționali lansează numeroase modele.

Tesla a dominat autoritar segmentul mașinilor electrice în Europa în ultimul an, însă lucrurile încep să se schimbe pe măsură ce constructorii auto tradiționali lansează tot mai multe modele în acest segment.

De exemplu, Tesla a avut o cotă de piață de numai 13.5% în Vestul Europei în perioada iulie-septembrie 2020, în condițiile în care cota de piață din perioada similară a anului trecut era de 33.8%.

Una dintre explicațiile pentru această scădere este că Tesla se bazează în special pe vânzările de Model 3, în timp ce vânzările de Model S și Model X au scăzut puternic.

Datele sunt compilate de Schmidt Automotive Research și iau în calcul cele mai importante 18 piețe vest-europene, și anume statele Uniunii Europene înainte de extinderea din 2004, la care se adaugă Marea Britanie, Norvegia, Elveția și Islanda.

De asemenea, Schmidt Automotive Research menționează că Tesla a comercializat în această regiune aproximativ 63.000 de mașini electrice în în primele nouă luni ale anului, în scădere de la cele 75.000 de unități vândute în perioada similară a anului trecut.

În acest context, Tesla a fost depășită de Grupul Volkswagen, care a înregistrat vânzări de 87.000 de unități, dar și de Alianța Renault-Nissan cu 83.000 de unități.

Acest ultim clasament nu este însă unul realist, în contextul în care Grupul Volkswagen include modelele electrice de la toate cele 12 branduri din cadrul Grupului.

Via Schmidt Automotive Research

Comentarii (2)

  • Niciun electrificat?
    3 3
  • A trecut wow factor-ul au trecut si vanzarile.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru