Cresc prețurile la benzină și motorină de la 1 ianuarie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 08.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Finanțelor a publicat noile accize aferente anului 2022. Cum cele la carburanți au parte de o mică creștere, prețurile la pompă vor fi și ele mai mari de la 1 ianuarie.

Ca în fiecare an, 1 ianuarie aduce noi scumpiri, inclusiv la carburanți. Ministerul Finanțelor a publicat deja noile accize aferente anului 2022, iar cele la carburanți înregistrează o ușoară creștere. Una pe care o vom resimți la pompă.

Noile niveluri anunțate de Minister pentru benzina fără plumb și montorină sunt următoarele: 1.892 lei (+ 65 lei) pentru 1.000 de litri, respectiv 1.734 de lei (+ 60 lei) pentru 1.000 de litri.

La o creștere de acciză de 65 de lei pentru 1.000 de litri de benzină rezultă o creștere de 6.5 bani pe litru. Așadar, la pompă (incluzând TVA) vom plăti cu peste 7 bani în plus pe un litru de benzină, de la 1 ianuarie. În ceea ce privește motorina, prețul la pompă va crește, de asemenea, cu circa 7 bani pe litru.

Potrivit celor mai recente date, consumul de carburant auto este într-o continuă creștere în România.

via Economica

Comentarii (18)

  • Seriff
    Pai da, mi se pare corect, prea era ieftina, dupa ce au scumpit-o in ultimul an cu 1 leu, acum vin iar cu scumpiri, asta e Romania, salariile doar nu se scumpesc, raman la fel, an de an.
    20 7
  • @Seriff, asa e, e inca mult prea ieftina. nu vreau sa sun ca giovanni becali, dar ar trebui scumpit serios combustibilul pt vehicule personale, de 5x de 10x, sa scapam de toate cazanele conduse de tatraursi si alti rupti in fund
    4 34
  • ia-ti electrica, curentul nu s-a scumpit deloc.
    20 6
  • Mircea Badea
    motorina ar trebui accizata triplu!
    7 21
  • Mircea Badea
    apropo, pana pe 1 creste cu atat oricum. stire alarmista aiurea..
    7 9
  • Hai cu scumpirile, sa fie bine, sa nu fie rau! Sa explodeze inca o data preturile la absolut toate alimentele si serviciile de baza. :)
    13 3
  • Edikkk
    dacă ai panouri solare şi maşina electrică, nu eşti afectat
    4 23
  • Seriff
    @Edikk, corect, nici daca esti milionar si stai in Pipera si conduci S-klasse AMG v12 nu esti afectat, abia e mai liber la benzinarie, e in avantajul tau
    @Mircea Badea ce masina ai? Matiz pe gpl? Vad ca te bucuri, ce nu realizezi tu este ca odata cu scumpirea motorinei se vor scumpi si alimentele, de ce? Fiindca nu le aduce nimeni cu tirul electric incarcat gratis de la panourile electrice. Asa ca, o sa fii si tu afectat, ghinion nu?
    17 3
  • Mircea Badea
    ati auzit de Sono? se incarca de la soare, mergi gratis. cand stai acas iti baga energie in casa.
    1 13
  • Seriff
    Si daca nu stai la casa? Si stai la bloc ca majoritarea populatiei din orase? Mircea Badea, tipic romanesc, daca nu mi se intampla mie, ce imi pasa de restul? De-aia e tara in halul asta.
    14 3
  • @Seriff
    nu stai unde trebuie.
    si nici nu muncesti ce trebuie ca sa-ti permiti mutarea la casa.
    5 8
  • Prostie sinistra ! In plina criza COVID, cu inflatie record, cresteri de preturi ale utilitatilor mai batem un cui in cosciugul economiei pentru ... a plati pensii speciale jefuitorilor tarii !
    12 2
  • Seriff
    Da, nu imi permit sa ma mut la casa, nu sunt bogat ca tine, imi cer scuze, nu o sa se mai intample, eu propun ca de maine sa se dea o lege, cine nu sta la casa si nu e bogat sa nu mai aibe dreptul sa detina o masina, sa mearga doar bogatii, ce e aia ca tot saracul care sta la bloc si nu e bogat ca Mircea Badea sa aibe vila, panouri si Tesla de 100.000 de euro sa aibe masina.
    Ce gandire au unii, de-aia suntem la fundul Europei.
    10 2
  • @Sheriful_saraciei
    iti poti monta priza si la bloc, faci cerere etc..daca nu, la geam!

    lasa telefonul ala nou pt tiktok si ia masina de viitor.
    3 11
  • Seriff
    Sa montez priza la bloc? Auzi prietene, dar poate nu vreau sa montez priza la bloc, poate nu am timp si chef sa incarc o masina electrica, cine esti tu sa imi spui mie ce sa fac cu banii si cu timpul meu? Pune-ti tu priza la bloc si da tu o caruta de bani pe o troaca electrica daca tot iti place.
    7 2
  • inexorabil
    Chiar şi copiii de ţâţă realizează că scumpirile din burtă (deloc explicabile prin prismă economică) – şi le vizez în special pe cele care privesc pasiunea noastră, adică preţurile de achiziţie ale maşinilor şi cele de la “pompă” – sunt menite din tenebre să depărteze lumea (şi) de M.A.I. În acest scop, eco-sforarilor nu li se par, aşadar, suficiente aşa-zisul timbru de mediu şi nici aberantul impozit pe cilindree.

    Nici nu încape îndoială că demonii cu trup îşi vor stoarce creierii în fel şi chip, zi şi noapte, doar-doar vor obţine (cum altfel decât samavolnic şi silnic? – dar, eh, cu aromă “persuasivă”, “dezarmantă”, de legalitate, imperiozitate, civism şi, desigur, “sustenabilitate”) diminuarea (ideal pentru ei ar fi suprimarea) interesului public pentru maşini NORMALE, ADEVĂRATE. Dacă vor şi izbuti…numai Dumnezeu ştie. După toate probabilităţile…NU!

    PS. Care este cea mai facilă (garantată!) metodă de a-ţi bate joc de un sărman (mai ales dacă este creştin) ? Îl aduci dinadins în stare de mizerie (mai ales dacă, în prealabil, ai grijă să-i blochezi orice şansă de a reuşi să prospere pe cont propriu, prin intermediul unei afaceri de tip IMM sau PFA) – adică îl obligi să devină sclavul tău de zi cu zi – şi apoi îţi asmuţi cerberii (militaro-mediatici) asupra lui, care îl vor mustra pentru motive imaginare: “lene” şi “incompetenţă”. Recunoaşteţi stilul de acţiune tipic…socialismului internaţionalist corporatocratic?
    7 0
  • @sheriff
    dar ia-ti ferrari atunci, cine te opreste pe tine sa nu te indatorezi pe cateva generatii pt un sunet inecacios?
    1 3
  • Seriff
    Aici nu e vorba de luat Ferrari geniule, e vorba ca se scumpesc fara nici o justificare carburantii, ceea ce inseamna ca se vor scumpi toate si alimentele din nou, pentru ca sunt transportate cu tiruri diesel, sa zici mersi pentru tehnologia diesel cand iti faci cumparaturile la supermarket, dar ce sa intelegi tu, esti spalat pe creier de propaganda eco si altceva nu mai sti, nici sa te semnezi nu sti.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru