Cură eco pentru Mustang: viitoarea generație va avea o versiune hibridă V8-electric

de Mircea Meşter
Luni, 20.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă actuala generație Mustang poate fi comandată în două motorizări (2.3 Turbo EcoBoost și V8 aspirat), viitoarea generație a modelului american va apela la "ajutorul" ecologic al unei versiuni hibride V8-electric în versiunea de top.

Viitoarea generație a lui Ford Mustang, unul dintre cele mai apreciate muscle-car-uri din istorie, va aduce o serie de noutăți notabile care-și vor face loc în premieră în gama modelului Ford. Cea mai importantă dintre acestea va fi, spun colegii britanici de la revista Autocar, apariția unei versiuni hibride care va combina puterea și sunetul unui motor V8 clasic cu potențialul economic al unui motor electric. Nu vorbim de o versiune hibridă cu alimentare la priză (Plug-in), ci de un hibrid paralel clasic.

Conform informațiilor citate de jurnaliștii britanici, acest setup va mai aduce cu sine o noutate: versiunea hibrid a lui Mustang va oferi astfel tracțiune integrală în condițiile în care motorul termic va antrena roțile posterioare, iar motorul electric va fi cuplat la puntea față. 

Noua generație Mustang este așteptată pe piață în 2023, sub numele de cod S650 (actualul Mustang este cunoscut în scripte sub codul S550). 

Viitorul Mustang hibrid va fi vândut pe piețele lumii alături de versiuni cu motorizări clasice (probabil că o variantă EcoBoost Turbo de 2.3 litri va continua să facă parte din ofertă) și de recent prezentatul Mustang Mach-E, un SUV 100% electric cu design inspirat din formele muscle-car-ului american.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru