Dacia Duster Black Edition: versiune specială pentru piața din Marea Britanie

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 20.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Departamentul de marketing Dacia UK nu stă degeaba. Pentru a atrage noi clienți, a creat o ediție specială a SUV-ului Duster. Aceasta va fi vândută doar pe piața din Marea Britanie.

Dacia a creat o ediție specială Black Edition a modelului Duster.. Este însă un model dedicat doar clienților din Marea Britanie și celebrează Festivalul Vitezei de la Goodwood, după cum spune comunicatul oficial de presă. Pentru acest model special, Dacia UK a folosit un Duster Ambiance dCi de 110 CP cu tracțiune 4x2. Modificările aduse se referă doar la partea vizuală, motorul fiind cel de serie. 

Dacia Duster Black Edition este îmbrăcată cu folie de culoare negru mat, jante de 18 inch închise la culoare plus două proiectoare montate pe plafon. La interior, Dacia UK a instalat un sistem multimedia Kenwood cu display de șase inch, Bluetooth, DAB Radio, sistem de navigație Garmin, conectivitate USB și iPos și posibilitatea de a reda DVD-uri video. 

Potențialii clienți din Marea Britanie trebuie să plătească 17.575 lire sterline pentru această ediție specială Dacia Duster.

Via worldcarfans

Comentarii (20)

  • Nissan intelligent 4x4
    Imi place cum arata, ideea e super, dar trebuiau sa-l ofere 4x4.
    78 1
  • Scrooge
    De la acest gen de masina poti lua umilinta suprema. Cum? Sa ramai iarna inzapezit pentru ca nu ai 4x4 si sa fii intrbat de ceilalti de ce nu inaintezi si daca ai nevoie de ajutor, eventual sa mai treaca si unul cu un Peugeot 106 pe langa tine.
    36 50
  • @Scrooge
    Sa nu exageram. Cu garda la sol pe care o are Duster, chiar si 4x2, e mult mai probabil sa ramana inzapezit un Peugeot 106, decat un Duster.
    59 10
  • @@Scrooge
    Daca ai cunoaste si legile fizicii, in special cea a greutatii raportata la suprafata de contact dintre pneu si stratul de zapada ai intelege de ce am facut referire la Peugeot 106. Cauta curse auto pe zapada (cred ca a participat si Dusterul in varianta de prototip la asa ceva), analizeaza-le pneurile si compara-le cu cele ale Dusterului din articol. E si garda la sol importantanta, daca e mai mica decat stratul de zapada masina devine complet blocata, oricum un Duster intra mai mult in strat decat un 106 datorita greutatii.
    21 46
  • @Scrooge
    Ma faci sa rad cu "fizica" ta... Ce pneuri are Duster si ce pneuri are un Peugeot 106? Cu ce unghiuri de trecere vine Duster si ce unghiuri de trecere are un banal autoturism de clasa mica/mini?
    27 0
  • Aici nu discutam de curse auto / raliuri pe zapada si drifturi controlate. Discutam de o utilizare normala in viata de zi cu zi. Astea fiind spuse, revenind la comparatia Duster - Peugeot 106, devine cu atat mai penibil apelul tau la "legile fizicii".
    26 0
  • Masina din imagine e 4x4!
    11 11
  • nu este, pentru ca n-are farurile "innegrite".
    11 5
  • Manuel
    Dusterul asta este o masina buna pentru mers pe drumuri de tara, este apreciata de primarii de la tara, nu ca ar fi comoda, ci sa nu ramai suspendat undeva prin gropi sau sa nu te inglozi prin noroaie. Dar in rest spatiul pentru locurile din spate e destul de mic, porbagajul nu exceleaza. Am iesit la munte cu Dusterul unui prieten, am stat trei in spate, dar am fost cam inghesiuti, la bagaje am reusit sa punem strictul necesar iar gropile de pe drumul de munte le cam simteam. Singurul avantaj ca poti sa mergi pe drumuri denivelate pe care cu o masina mica ti-ar fi mila. In poza nr 5 arata de parca ar fi aripa busita... Interesant.
    4 10
  • De unde ai dedus? Dai cu bota in balta!...
    Pe langa faptul ca scrie in articol explicit ca e vb de 4x2 daca te-ai uita la faruri ai vedea ca sunt cele pentru versiunea asta, pentru ca pe toate modelele 4x4 farurile sunt pe fundal negru. Daca nu stiai noteaza-ti undeva sa stii data viitoare! Duster-urile pot fi astfel foarte usor diferentiate si in trafic.
    13 9
  • @@serd
    versiunile 2x4 au punte pe spate, iar cea din imagine nu
    9 11
  • Toate automobilele din lume au "punte spate", poate te referi ca are cardan. Si nu, nu se vede niciun cardan de transmisie.
    6 4
  • asta din imagine e 4x4
    6 5
  • fluier
    cel mai mult ma incanta: conectivitate USB și iPos ....vreau si eu pe masina mea
    =)) glumeam
    5 0
  • Turnati repede cand vin modificarile acelea!
    0 0
  • Alex Radoi
    Corect, cea din imagine este 4X4, are puntea spate cu planetare. La 4X2 iti sare imediat in ochi cu puntea clasica semirigida, care e foarte vizibila si are si ecartamentul spate mai mic.
    10 8
  • @Manuel

    Spatiul din spate e destul de mic, comparativ cu ce ? Chiar sunt curios la ce te-ai raportat cand ai dat comentariul. Stii ca-i logic si corect sa te raportezi la ce gasesti in segment, nu? Portbagajul Duster de 475l e mai mare decat la un Ford Kuga, Skoda Yeti sau Renault Koleos. Deci nu-i tocmai micut, dar nici cel mai mare din clasa intr-adevar.
    Mila? Stai linistit, ti-ar fi mila sa intri pe drumuri rupte de civilizatie si cu un Yeti sau ix35, nu numai cu o masina mica. Specificatii, aspect, pret - acestea sunt cele care creaza acea "retinere", pe cand la Duster n-ai nicio teama.
    In fine, ai condus Duster sau judeci dupa locul celui din dreapta? La volan impresiile sunt de obicei altele. Duster are un tren de rulare diferit de restul gamei Dacia, suspensia fiind foarte elastica si confortabila. E facuta special sa te ajute sa nu simti tare gropile minore.

    @Alex Radoi
    Ce vezi tu in spate, NU sunt planetare, ci bara antiruliu & elemente suspensie.
    12 3
  • Pimp my ride :)
    3 0
  • Versiunile 4x4 ce se vand in Romania, au punte spate independenta (multilink), iar cele 4x2 au punte spaet semirigida (in genul celei de pe Logan).
    Masina din imagine are punte spate multilink. (Se vede de la o posta). Voi, spuneti ca aceasta editie vine doar in versiune 4x2. Asta inseamna ca pentru Marea Britanie, s-a oferit doar puntea spate multilink, pentru toate versiunile de tractiune? Interesant.
    7 1
  • ovidiu
    17.575 pounds? E vreo gluma cumva?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru