Dacia Duster facelift, prezentat oficial: vânzările încep în septembrie 2021

de Paul Cosma
Marti, 22.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a publicat primele imagini cu noul Duster facelift, model care va fi comercializat începând cu luna septembrie a acestui an. SUV-ul va putea fi comandat cu transmisia automată EDC cu 6 trepte, alături de motorul TCe 150, în configurația 4x2.

Lansat pe piață în anul 2010, Duster a devenit rapid un model de succes pentru constructorul de la Mioveni. Din 2019, SUV-ul este liderul european pe segmentul său în vânzările către clienții particulari. 

Noul Duster facelift se adresează atât clienților care doresc un SUV confortabil cu design atrăgător, cât și celor care se află în căutarea unui vehicul 4X4 polivalent și robust.” 

Noul Duster preia elementele stilistice ale noii identități vizuale Dacia prezentate în premieră pe Logan, Sandero și Sandero Stepway. Astfel, blocurile optice integrează luminile de zi în formă de „Y”.  Iluminatul permanent de zi al blocurilor optice față (de tip ECOLED) și spate integrează noua semnătură luminoasă Dacia. Duster este primul model Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (în față). Această tehnologie este utilizată și pentru faza de întâlnire (cu acționare automată în echiparea de serie) și pentru iluminarea plăcii de înmatriculare. Dincolo de consumul redus de electricitate, tehnologia LED oferă un iluminat mai bun, atât pe timpul zilei, cât și pe timp de noapte. 

Evoluția stilului exterior a fost însoțită și de o ameliorare a coeficientului aerodinamic al vehiculului. Profilul noului eleron plasat în partea superioară a lunetei precum și cel al noilor jante din aliaj de 16” și 17” a fost studiat în simulatoare speciale. Optimizările de care beneficiază noul Duster la nivelul elementelor de rulare dar și al profilului aerodinamic au dus la diminuarea cu până la 5,8 g a emisiilor de CO2 în cazul versiunii 4x4. 

La interior, marea noutate o reprezintă consola centrală înălțată, dotată cu o cotieră care poate culisa pe o distanță de 70 mm și care integrează un spațiu de depozitare închis cu volumul de 1,1 litri și, în funcție de nivelul de echipare, două prize USB accesibile pasagerilor de pe locurile din spate. 

Duster facelift dispune în serie, pe toate nivelurile de echipare, de un ecran pentru computerul de bord, de acționare automată a farurilor și de limitator de viteză al cărui buton, amplasat pe volan, este luminat pe timp de noapte.

În funcție de versiune, Duster dispune de sistem de aer condiționat automat cu afișaj digital, de regulator de viteză cu buton pe volan, de scaune față încălzite și de card mâini libere. 

Pe lângă echipamentul audio Dacia Plug & Music (radio, MP3, USB și Bluetooth), sunt disponibile două noi sisteme multimedia: Media Display și Media Nav, care beneficiază de un ecran de 8”.

În cazul Media Display, echipamentul cuprinde 6 boxe (din care 2 de tip “boomer” și 2 tweetere în față), radio DAB, conectivitate Bluetooth și două prize USB.

Interfața intuitivă este compatibilă cu sistemele pentru smartphone Apple CarPlay și Android Auto. Comenzile dedicate pe volan permit activarea funcției de recunoaștere vocală. În acest mod se poate comanda asistentul iOS sau Google de pe smartphone. 

În cazul Media Nav, echipamentul multimedia dispune de sistem de navigație și de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto. 

Interfața Media Display și Media Nav cuprinde un meniu “Vehicul”  care permite accesul la informații referitoare la conducerea economică sau, în cazul versiunii 4x4, la funcția 4x4 Monitor (care cuprinde altimetru, înclinometru, busolă, etc.). 

Duster facelift oferă o gardă la sol de 217 mm în versiunea 2x4 și de 214 mm în versiunea 4x4.

 

Gama de motorizări a fost și ea reînnoită. Noul Duster este disponibil de acum și în varianta echipată cu cutia automată EDC cu 6 trepte, cuplată cu motorul TCe 150. Versiunea ECO-G 100 dispune de un rezervor GPL a cărui capacitate a fost mărită cu aproape 50%, până la 49,8 litri. 

Lista completă de motorizări a noului Duster facelift:

Diesel : dCi 115, în variantele 4x2 sau 4x4, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Benzină :

- TCe 90 în varianta 4x2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

- TCe 130 în varianta 4x2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

- TCe 150 în varianta 4x4 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

- TCe 150 în varianta 4x2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte. 

Alimentare mixtă benzină-GPL : ECO-G 100 în varianta 4x2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4x2 și 4x4.

Comentarii (20)

  • netam-nissan
    nu scoate un nou bord Bordeanu?
    20 4
  • Mai schimba și Dacia forma stopurilor spate, mai exact decupajele din caroserie? Dpmdv cel mai bine dădeau stopurile de pe primul Duster. Astea noi au ceva ce nu îmi place. N aș ști ce, dar cele vechi erau ce trebuie.
    9 19
  • Smaranda Braiescu
    Bine ca are altimetru,oare aia de la Renault service au si ei la platforma?Cu toate astea,de banii astia iti poti lua un Vw Polo facut in sud la africani,semichel si cu o rusine de motor(nita copiwrite),da' altfel te vede lumea..
    24 21
  • Era normal și de așteptat ca noutățile aduse la Logan & Sandero să fie extinse și la Duster. Arată bine și tableta, pare chiar de acolo, și au gasit o rezolvare mult mai logică decat la Logan. Iar TCe 150 în varianta 4x2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte cred că va fi best seller. De văzut prețul!
    22 10
  • Recunosc, sunt putin confuza.
    De ce s-a optat pentru EDC6 si nu pentru EDC7?
    Transmisiile cu dublu ambreiaj si sase trepte fiind oferite de Renault doar motoarelor cu patru pistoane care functioneaza cu motorina.
    11 13
  • @greta
    Domnisoara,am aflat c-ati facut 18 ani,acum va pot deconfuza eu.ps am un diesel puturos
    11 13
  • Este o regula de aur in online , sa nu intri in discutie niciodata cu persoane necunoscute.
    Eu mi-am propus sa respect aceasta regula , chiar si acum cand sunt adulta.
    17 9
  • @greta
    Bine,domnisoara,voiam doar sa va arat cum se tureaza dieselul meu in 5000 ture.
    11 11
  • Cutiile automate de la Dacii,,desi sunt confortabile,,,sunt la fel de stricacioase,,prilej de ati face nervi prin service.
    12 9
  • Seriff
    Greta, ce parere ai de faptul ca Dacia produce in continuare 1.5 dci?
    18 3
  • Farurile se potrivesc la Duster 2017?
    9 2
  • Iata , constat cu neplacuta uimire , ca masculii din Romania nu se prea pricep la aspecte foarte tehnice , Megane 160 Tce EDC , Kadjar 160 Tce EDC , Captur 155 EDC avand 7 trepte de viteza pentru mers inainte.
    Sper , pentru binele lui , sa nu apara vreun "mirobolant" care sa-mi transmita faptul ca cutia automata la Megane RS se opreste la doar sase rapoarte pentru mers inainte.
    21 10
  • @seriff
    Acum un an citeam ca Renault-ul renunta la diesel iar 1.5dci e primul scos de la vanzare. Se pare ca astia nu dau doi bani pe parerile parnaiasului calingura si dosistului fanel
    19 4
  • Seriff
    Sa nu vada Fanel, ca isi ia masina diesel aia euro 3 si se duce repede la Mioveni sa protesteze impotriva 1.5 DCI, dar cred ca i se strica jaful de 10 ori pana acolo
    18 3
  • Dănuț Alin Niță
    Aceeași " căruță " Dacia :)))
    Foarte scumpă la ce oferă :)))
    9 25
  • Mecca image
    Apropo,cum adica "semnalizatoare LED (in fata)". Pentru dos nu s-au mai gasit?iete"Dincolo de consumul redus de electricitate, tehnologia LED oferă un iluminat mai bun", dar la "Daciea" doar pe jumatate. Deh,francezi...
    10 8
  • #Greta
    Ia vezi aici pe marketplace Elvetia.,iar daca nu se vede redau textul in germana si ro.https://www.facebook.com/marketplace/item/306323961109549/?ref=search&referral_code=marketplace_search&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A349af7ff-bfdb-4c77-bf4e-8d3d39d0488e Transmisie EDC!!! Renault Capture 1.2T (Benziner) / 97'000km / Automat schaltet zeitweise nicht, Fehler Stellmotor Kupplung / Verkauf nur ab Platz und ohne Garantie / Fixpreis
    Renault Capture 1.2 T (motor benzina) / 97'000 km / masina temporar nu schimba, ambreiaj motor interlocare defect / vanzare doar din spatiu si fara garantie / pret fix
    6 6
  • netam-nissan
    domnu Costel, cred că v-ați făcut schimbare de unisecs de vă credeți Greta.
    atenție să nu ajungeți totuși reGreta, că o baterie de Jidvei e mai bună ca alea litiu-ion.
    19 3
  • Mistouri, ura, critici, dar articolele despre Dacia aduna multe vizualizari si comentarii.
    4 6
  • Mistouri, ura, critici, dar articolele despre Dacia aduna multe vizualizari si comentarii.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru