Dacia Duster s-a transformat în Nissan Terrano în India

de Sebastian Toma
Marti, 20.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea Nissan a lui Duster se numeşte Terrano şi debutează pe piaţa din India cu un design schimbat şi cu un interior modificat.

Terrano va juca un rol important în creşterea vânzărilor pe piaţa din India. Sunt încântat să prezint atât numele, cât şi prima imagine a ceea ce va deveni un model foarte important pentru Nissan.

Kenichiro Yomura
Preşedinte şi CEO Nissan Motor India Pvt Ltd
Nissan a lansat pe piaţa din India versiunea proprie a lui Duster. După cum lăsau de înţeles şi primele schiţe, vorbim despre o caroserie de Duster modificată serios, design-ul părţii frontale şi a posteriorului fiind diferit de elementele cu care ne-a obişnuit SUV-ul compact din Mioveni. Interiorul primeşte şi el aroma Nissan, inginerii japonezi modificând o serie de elemente şi trăsături înainte de a-şi amplasa sigla pe modelul care a debutat pe piaţa sub denumirea de Dacia Duster.

"Puteţi vedea din schiţă că Terrano are un design îndrăzneţ şi distinctiv, care va atrage o bază de clienţi mare din India. În ceea ce priveşte performanţele sale şi alte caracteristici, vom prezenta ulterior informaţii suplimentare", a declarat Kenichiro Yomura, Preşedinte şi CEO Nissan Motor India Pvt Ltd.

Reprezentanţii Nissan spun că au deschis deja listele de comenzi pentru modelul Duster, modelul putând să fie comandat începând cu prima zi a lunii septembrie. Japonezii vor miza pe preţul acccesibil pentru a asigura creşterea vânzărilor lui Duster odată cu intrarea pe piaţa SUV-urilor compacte de buget din India.

Urmareste Automarket

Nissan va construi noul Terrano la uzina sa din Oragadam, Chennai, unde este produs şi Renault Duster. În aceeaşi uzină este fabricată şi versiunea cu postul de conducere pe partea dreaptă a lui Dacia Duster, comercializată în Regatul Unit şi Irlanda, unde este vândută sub sigla Dacia

Via Indianautosblog

Comentarii (16)

  • Mult mai OK decât Dusterul autohton. Poate facalift-ul da la Frankfurt va schimba puţin situaţia...
    40 10
  • claudiu
    Eeu observ doar designul exterior in ton cu gama nissan, comenzile geamurilor electrice amplasate pe usi si probabil scaunele diferite/ mai bune decat dusterul autohton. Pretul sunt sigur ca o sa fie semnificativ mai mare, asa raportul pret/calitate inclina tot in favoarea dusterului nostru. Un 4x4 accesibil si distractiv.
    14 8
  • e normal sa fie mai ok pt ca are sigla Nissan si nu Dacia.
    E vorba de imagine si nivel de pret
    Sunt convins ca maine daca vrea Renault face din Duster un suv mult mai aratos inside/outside...insa nu cred ca asta e misiunea lui.
    Duster e o masina f buna la banii ei targeta-ta pe un anumit nivel.
    35 4
  • Mie imi place poza cu bordul... Desi nu e nimeni in masina, aceasta merge constant cu viteza legala :))
    29 1
  • Copie dupa Nissan Patrol interiorul mai putin reusit

    http://www.nissan.com.au/Cars-Vehicles/Patrol/Overview
    0 6
  • Adrian
    Se vede ca e mai bine lucrat.....ma intreb de ce Dacia nu vrea sa ridice putin nivelul de calitate. Sigur...pretul o sa creasca putin dar merita. Sunt destui fani Dacia care renunta la ea pt. ca e foarte proasta la materiale.
    8 3
  • Scrooge
    @ claudiu..... e foarte distractiv, tot timpul ii vad pe soferii de Duster zambareti si entuziasmati la volan.

    @Andi....poza e defapt o randare, iar de multe ori cei ce fac acest lucru "animeaza" situatia cu ceva discret....buna observatie :)
    7 2
  • Chennai, India
    Duster e un concept de succes. E normal sa se intample asa. Redenurirea in Terrano e o chestiune secundara.
    E practic acelasi produs, dar in "haine" distincte. Deasemenea e un produs ce se va comercializa pe piete total diferite, deci comparative Dacia Duster-Nissan Terrano sub raport calitate pret, nu-si are rostul.
    Nu vom vedea noi niciodata acest Terrano restilizat.
    21 3
  • @Eu: normal ca este o ''copie'', deoarece urmeaza Design-ul.
    @Scrooge: nu are cum sa fie, doar sunt imagini oficiale!
    0 1
  • Scrooge
    @Lorinczi.....si daca sunt imagini oficiale ce? Daca ei au desenat modelul pe calculator pana la ultimul punct ce-i impiedica sa le dea la presa pe post de imagini oficiale? Atunci cum iti explici acele de bord? Nu e singurulu producator care face chestia asta, ca tu nu ti-ai dat seama inseamana ca si-au atins scopul. Crede-ma ca am vazut destule randari pana acum ca sa-mi dau seama.
    Daca ai sa te uiti la reflexiile "lemnului" de pe consola centrala ai sa vezi ca in ele se vad ca intr-o oglinda geamurile laterale, lucru imposibil de obtinut in viata reala de la un plastic, mai ales la o masina low cost.
    5 3
  • @Scrooge: Se poate. Chiar daca este un model Low-Cost, nu adauga mult la pret sa pui un plastic mai lucios!
    Analizeaza si poza asta:
    http://www.autoexpress.co.uk/dacia/duster/60306/dacia-duster-vs-kia-venga-pictures/page/2/0

    P.S..: De ce au scos Nissan Terrano cand exista deja Renault Duster pe aceeasi piata? In plus, mai este fabricat acolo si DACIA Duster cu volan pe dreapta pentru Anglia! Parca nu era in joc reducerea costurilor?

    Apropo, mai degraba il incurc cu Nissan Pathfinder!
    1 1
  • Scrooge
    eu vorbeam de "claritatea" cu care se vede interiorul in reflexiile plasticului. Nu neg faptul ca se poate sa fie si ieftin si lucios, dar in imaginile de prezentare in consola se vede si ultimul stalp de langa haion al masinii, ceea ce e cam fortzat. Parerea mea :)
    2 2
  • Astia de la Nissan sunt baieti destepti, au modificat un pic la exterior un pic la interieur au bagat un nume cunoscut si o s-o vanda cu +6000€ in cantitati mari in Asia
    0 5
  • Ai vazut cumva lista de preturi?
    4 0
  • nu mi-am dat cu parerea
    0 5
  • Duster e un produs al Aliantei Renault-Nissan.

    O masina destept gandita pentru pietele carora se adreseaza.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru