Dacia Lodgy şi Alain Prost preiau şefia clasamentului în Trophee Andros

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.12.2011
Alain Prost a reuşit o nouă victorie în Trophee Andros. Cursa desfăşurată weekendul acesta i-a adus pe pilotul francez şi pe Dacia Lodgy Glace pe prima poziţie în clasament.

Weekendul aceasta a adus o nouă confruntare pentru Echipa Dacia în cadrul competiţiei Trophee Andros, desfăşurată în Alpii francezi. Etapa de săptămâna aceasta s-a desfăşurat în staţiunea turistică L'Alpe d'Huez, a treia pe desfăşurătorul competiţiei invernale.

Prima zi a debutat cu o furtună teribilă care a distrus corturile participanţilor şi i-a forţat să caute un alt adăpost pentru echipa tehnică. Deşi a nins din abundenţă, pe pistă zăpada a lipsit pe alocuri, piloţii confruntându-se şi de această dată cu porţiuni de asflat în anumite viraje.

Strategia din etapa trecută, desfăşurată în Andorra, a trebuit aplicată şi aici, cei trei piloţi, Alain Prost, Evens Stievenart şi Nicolas Prost, preferând să-şi protejeze seturile de pneuri. Cvadruplul campion de Formula 1 a fost aproape de cel mai rapid tur de circuit, însă a terminat calificările pe locul trei. Prima zi le-a adus piloţilor Dacia doar locurile 5, 9 şi 15, însă totul avea să se schimbe în a doua zi de concurs.

Condiţiile meteo au adus zăpadă însă nu pe circuit, unde piloţii au fost din nou nevoiţi să-şi protejeze pneurile.

Totul a mers însă mai bine, ultima finală a competiţiei găsind piloţii Dacia în poziţii extrem de favorabile pe grila de start. În cursă totul a decurs bine, iar Alain Prost devine primul pilot din acest sezon care bifează două victorii.

Graţie evoluţiei bune din acest weekend, Alain Prost preia prima poziţie în clasament, urmat de Jean Phillipe Dayraut la un punct, şi de Olivier Panis la trei puncte. Următoarea etapă va avea loc la Isola 2000, în perioada 6-7 ianuarie.

Comentarii (4)

  • BRAVO DACIA şi Alain Prost!!!
    5 0
  • Oare si Lodgy-ul lui scartaie din toate incheieturile ca Loganul meu dupa 25k km?
    0 6
  • @@Alin
    Genul ăsta de comentariu e cel puţin stupid şi deja devine plictisitor.Românul leneş etern nemulţumit!
    ştii tu vorba aia: pentru pretenţii premium îţi trebuie şi bani "premium"!
    4 0
  • Romania te iubesc!
    "25k" ce inseamna? scuza-ne, dar noi cei care nu ne-am nascut in era digitala suntem mai reticenti schimbarii... esti nascut dupa 90?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru