Daimler anunţă un parteneriat cu Qualcomm pentru a dezvolta încărcarea wireless pentru maşini

de Sebastian Toma
Luni, 25.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Daimler au anunţat o colaborare cu Qualcomm în vederea dezvoltării de tehnologii de încărcare fără fir a telefoanelor mobile şi a maşinilor electrice.

Daimler a anunţat un parteneriat cu Qualcomm care vizează soluţiile de încărcare wireless, atât pentru automobile, cât şi pentru telefoanele mobile. Nemţii de la Daimler vor să obţină o soluţie de încărcare fără cabluri pentru maşinile electrice, pe care să o folosească pentru viitorii lor hibrizi plug-in şi viitoarele modele electrice ale companiei. Încărcarea fără fir a vehiculelor electrice este un obiectiv recent între toţi producătorii de automobile care ţintesc acest segment, dar niciunul nu a reuşit să dezvolte o soluţie eficientă în viaţa de zi cu zi. Oricare va fi rezolvarea tehnică la problema eliminării cablurilor aferente încărcării hibrizilor, aceasta va necesita apoi un sistem de încărcare dedicat, care să fie amplasat la domiciliul şoferului şi un sistem de încărcare convenţional, pe cablu, pentru a permite accesul la infrastructura dedicată maşinilor electrice/hibride plug-in convenţionale.

Şeful Daimler: "B-Klasse Electric are specificaţii apropiate de BMW i3, dar a fost mai simplu să-l dezvoltăm"

A doua parte a colaborării dintre Daimler şi Qualcomm vizează încărcarea fără fir a telefoanelor mobile în interiorul maşinilor. Aceasta din urmă este o soluţie deja existentă pentru anumiţi producători, cu toate că nu este compatibilă cu toţi fabricanţii de smartphone-uri de pe piaţă.

Cei de la Qualcomm vizează şi noi soluţii de îmbunătăţire a serviciilor de transfer de date 3G şi 4G la bordul automobilelor şi de a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor folosind aceste capacităţi.

Daimler şi-a vândut participaţia la Tesla Motors, dar nu renunţă la colaborare

Urmareste Automarket
În prezent, soluţiile de încărcare ale maşinilor electrice se concentrează pe obţinerea energiei electrice necesare acestora din surse regenerabile. Constructorii de automobile electrice oferă diverse sisteme de încărcare dedicate pentru vehiculele pe care le produc, toate dedicate caselor proprietarilor, menite să asigure posibilitatea programării unui nivel de încărcare specific, menit să fie atins la o oră dată, pe lângă posibilitatea încărcării vehiculului doar în momentele în care energia electrică are un preţ mai redus, dacă este cazul.

STUDIU: Germania va avea un milion de vehicule electrice pe şosele în 2020

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru