Daimler ar putea lansa un SUV în gama Smart

de Sebastian Toma
Luni, 11.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Daimler iau în considerare lansarea unui SUV în gama Smart. Dacă va primi aprobarea finală, modelul va debuta în 2016 şi va avea şi versiuni cu tracţiune integrală.

Smart ar putea primi un SUV în gamă în 2016, anunţă nemţii de la Auto Motor und Sport. Modelul ar urma să devină o versiune de serie a conceptului ForMore prezentat în 2005 şi ar trebui să fie echipat cu o platformă Smart. Cei de la Daimler au început să se joace cu ideea unui SUV în gama Smart după creşterea popularităţii acestui segment pe piaţa din Europa în ultimii ani. Cel mai probabil, modelul va prelua platforma celei de-a doua generaţii ForTwo şi va fi oferit şi cu un sistem de tracţiune integrală pentru unele versiuni.

Rămâne de vâzut în ce clasă vor încadra nemţii viitorul lor SUV, dacă acesta va primi aprobarea pentru producţie. O opţiune ar fi nişa SUV-urilor premium de segment B, unde modelul s-ar lupta cu Mini Countryman, iar alta ar viza SUV-urile de volum de segment B, unde modelul Smart ar putea fi amplasat în partea superioară a pieţei în ceea ce priveşte costurile de achiziţie. Nu este clar dacă Daimler va modifica integral o platformă de ForTwo pentru transformarea citadinei într-un SUV sau dacă va prelua o platformă din concernul său şi o va adapta la platforma lui ForTwo.

Urmareste Automarket
Ultima tentativă de diluare a conceptului Smart a vizat modelul ForFour, care nu a reuşit să egaleze popularitatea lui ForTwo în materie de vânzări, în principal din cauza preţului ridicat, dar şi din cauza faptului că nu mai sfida normele care defineau un automobil obişnuit la momentul lansării, cum a fost cazul lui ForTwo.
Lansarea unui SUV în gama Smart, oricât de mic ar fi acesta, ar fi, de asemenea, o îndepărtare de la direcţia iniţială a mărcii de automobile lansată de Daimler în parteneriat cu elveţienii de la Swatch.

Via AMS.de

Comentarii (5)

  • Nimic nu ma mai surprinde, daca pana si Smart va face SUV (MINI deja l-a facut). Toti trag ca mustele la ....miere spre aceste SUV-uri, dar nu pun nimic la bataie sa scoata un tip de vehicul original, o noua abordare cu care sa dea lovitura, asa cum - trebuie sa recunosc - Toyota (prin RAV4), Nissan (prin Juke), Mercedes (prin CLS) sau BMW (prin X6) au facut-o la vremea lor. Doar "hop si noi pe langa voi".
    16 1
  • ce rost are sa combini un microcar(in adevaratul sens al cuvantului)cu un SUV
    smart ar face o mutare interesanta daca ar intra in segmentu A cu un rival pt. viitorul.....Vw Taigun....daca acest Vw va intra in productie cu siguranta va fi urmat si de alti constructori.....
    0 10
  • @tzenu_bmw

    Ce sa urmeze alti constructori baiatule? Vw Taigun e doar un alt SUV de segment B, printre multe asemenea SUV-uri de la concurenta. E un segment f populat in prezent. VW nu vine cu nimic original. Pana si denumirea e previzibila si cam ridicola.
    13 0
  • Ar fi chiar placut sa vedem asa ceva.
    1 4
  • @hm
    eu am dat doar un exemplu.....
    nu am mentionat ca Vw vine cu ceva interesant sau k ar fi cei mai buni din segment......
    si sa sti k e ceva interesant la modelu Vw Taigun......ar fi printre primi constructori care ar lansa un asemenea model cu motoare de 1L si 3 cilindri.......ceea ce in ziua de azi e la putere(downsizing-ul.....cel putin la motoare)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru