Feedback

Daimler va produce baterii pentru mașinile electrice în SUA: un miliard de dolari pentru modernizarea uzinei din statul Alabama

Publicat Luni, 08.10.2018
de Paul Cosma
Comenteaza 5
Daimler va produce baterii pentru mașinile electrice în SUA: un miliard de dolari pentru modernizarea uzinei din statul Alabama - Poza 1
Daimler a anunțat începutul construcției unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Statele Unite. Noua uzină face parte dintr-un plan de investiții de un miliard de dolari pentru modernizarea producției sale din Tuscaloosa (statul Alabama), acolo unde vor fi produse SUV-urile electrice Mercedes din gama EQ și bateriile acestora.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urmă cu doi ani, Mercedes a anunțat lansarea noii game EQ dedicate mașinilor electrice, care va avea circa 10 modele până în 2025. Strategia companiei este ca toate modelele Mercedes să beneficieze de versiune electrică începând din 2022.

În plus, Daimler a anunțat în 2017 o investiție de un miliard de dolari pentru ca SUV-urile Mercedes din gama EQ să fie construite și la fabrica sa din SUA. Pentru asta, nemții au anunțat acum începutul construcției unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice.

“Vrem să jucăm un rol de pionierat în dezvoltarea e-mobility și suntem pregătiți pentru îndeplinirea acestei misiuni,” a fost declarația lui Markus Schaefer, membru în board-ul Mercedes-Benz, cu ocazia evenimentului ce a marcat începerea simbolică a construcției uzinei.

Planul companiei este ca, până în 2022, clienții să beneficieze de cel puțin 50 de versiuni hibride sau electrice pentru mașinile Mercedes.

Pe lângă cele 6 fabrici în pregătire pentru producția modelelor din gama EQ, nemții vor să înființeze și un număr de 8 uzine pentru producția bateriilor. Daimler are deja o fabrică de baterii în Kamenz (Germania) și mai pregătește alte două facilități în Beijing și Bangkok.

Via Automotive News

 


Comentarii (5)

 • pana la a cata spita poti fi "pionier"?....ca in west wild a descalecat deja Tesla, Nissan, Kia...
  3 3
 • Hmmm... Mercedes îşi face fabrică de baterii în SUA

  BMW în China....


  În Europa... nu îi interesează...
  4 3
 • Marian: salut am si eu o intrebare,am un mercedes clk si dupa 2000 de ture cand... Raspunde
 • ... Daimler are deja o fabrică de baterii în Kamenz....
  8 0
 • @edyk nu cred ca vrei prea multe fabrici de baterii in Europa. Americanii si chinezii au norme mai laxe de poluare a solului si apei
  2 0
 • Aveţi drepate dle Vianu.
  1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru