Dakar 2010 va avea loc, din nou, in Chile si Argentina

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Organizatorii Raliului Dakar au confirmat faptul ca editia 2010 a competitiei de rally-raid va avea loc in America de Sud.

Chile si Argentina vor gazdui editia 2010 a Raliului Dakar, cele doua state primind dreptul de organizare a competitiei pentru al doilea an consecutiv. Informatia a fost confirmata astazi de compania care detine drepturile pentru cea mai cunoscuta competitie de anduranta rally-raid a lumii.

Dupa 29 de ani de desfasurare pe un traseu desenat intre Europa si Senegal (Africa), Raliul Dakar s-a mutat anul trecut in America de Sud din cauza amenintarilor teroriste care puneau in pericol participantii in Mauritania. Editia 2009 s-a bucurat de un succes ridicat, decizia organizatorilor mizand pe o crestere a interesului pentru anul viitor.

Editia 2010 a raliului va avea punctele de start si de sosire in Buenos Aires, la fel ca anul trecut. Principala diferenta legata de traseu este reprezentata de faptul ca, pentru 2010, organizatorii au prevazut cinci etape in desertul chilian Atacama.

Viitoarea editie a Dakarului va incepe in 2 ianuarie 2010, finalul urmand sa aiba loc in 16 ianuarie. Per total, concurentii vor trebui sa parcurga 5000 de kilometri de probe speciale, cu circa 1000 mai putin decat anul trecut.

Taguri: Dakar, Dakar 2010

Comentarii (2)

  • Budapest-Bamako
    Pacat, Budapest-Bamako se desfasoara normal.
    Comentariu pentru ghertoi: Bineinteles ca nu se compara Paris-Dakar cu Budapest-Bamako HeHeHe!
    2 0
  • ar fii frumos....
    mie unu, mi-a placut Dakarul din 2009, desfasurat pe acelasi continent.....etape frumoase, de viteza,unele chiar infernale (cum spuneau si pilotii)........si ar fi pacat sa nu se desfasoare tot in tarile astea 2 .
    Ca sa nu mai vb de numarul mare de spectatori , sud-americanii fiind impatimiti ai sporturilor cu motor.
    Sper ( si ar fii mare lucru) ca pe langa echipa moto ( daca mai au fonduri pt participare in Dakar 2010 , Vectra Racing, sa apara si competitori romani la volanul oricarei masini ( posibil o Dacie Sandero pregatita pt Dakar, ce publicitate ar fii pt Dacia, daca s-ar intampla asta, macar sa o duca pana la final , nu pt victorie )
    Oricum ar fii frumos sa vedem o echipa romaneasca care sa concureze la clasa auto.
    Dar astea-s doar vise :).
    Bafta mare 2all.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru