Delecour a câştigat Raliul Bacăului şi a devenit pentru a doua oară campion naţional

de Daniel Popescu
Duminica, 15.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francois Delecour a câştigat Raliul Bacăului şi şi-a adjudecat matematic al doilea titlu naţional consecutiv cu două etape înainte de finalul sezonului.

Esential 2 titluri de campion a obtinut Francopis Delecour in CNR
Raliul Bacăului, a şaptea etapă a sezonului 2013 din Campionatul Naţional de Raliuri, s-a desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni şi a desemnat oficial campionul naţional al anului.

Francois Delecour, liderul clasamentului general cu un avans considerabil înainte de această etapă, a avut un debut bun şi a câştigat primele două probe speciale ale zilei, în special datorită unei strategii inspirate de a folosi pneurile dure.

Francezul nu a avut însă o misiune uşoară şi, la finalul PS 7 din cea de-a doua zi a competiţiei, a pierdut prima poziţie în clasament în faţa lui Marco Tempestini. Italianul a concurat pentru prima oară în România cu un Ford Fiesta R5 şi a profitat din plin de o defecţiune la sistemul de alimentare al maşinii lui Delecour. El şi-a consolidat poziţia de lider în PS8, însă Delecour a revenit spectaculos şi a preluat prima poziţie în PS 9 pe care nu a mai cedat până la finalul ultimei probe speciale.

Mă bucur că am reuşit victoria aici şi că am câştigat un nou titlu în România.

Francois Delecour
Dublu campion CNR
Victoria obţinută i-a permis lui Delecour să devină matematic campion naţional şi să-şi păstreze astfel trofeul obţinut anul trecut.
"Mă bucur că am reuşit victoria aici şi că am câştigat un nou titlu în România. A fost un raliu foarte dificil pentru noi, am avut multe probleme, motorul se întrerupea şi am pierdut mult timp. La final, pe ultimele două probe, maşina a mers aşa cum trebuia şi am forţat în penultima specială, apoi am redus ritmul, pentru că am vrut doar să ne conservăm avantajul", a precizat francezul la finalul raliului citat de publicaţia AutoRally.

Delecour a câştigat toate cele şapte etape de până acum din sezonul 2013, însă a pierdut victoria din Raliul Tulcei după ce a fost descalificat pentru nerespectarea regulamentului tehnic. Conform regulamentului, în clasamentul general sunt luate în considerare cele mai bune trei rezultate din primele patru raliuri şi cele mai bune patru rezultate din ultimele cinci etape.

Tempestini s-a mulţumit astfel doar cu locul doi, în timp ce ultima poziţie a podiumului i-a revenit lui David Botka, principalul său rival în lupta pentru titlu nereuşind să obţină suficiente puncte pentru a rămâne în cursa pentru trofeu.

Vali Porcişteanu, un alt pilot care spera să amâne sărbătoarea lui Delecour, a terminat doar pe locul cinci în spatele lui Dan Gîrtofan.

Următoarea etapă de CNR va avea loc la Iaşi în perioada 4-5 octombrie, iar sezonul se va încheia în 25-26 octombrie cu Raliul Harghitei. 

Comentarii (2)

  • DELECOUR a fost sabotat ...i s-a facut plinul cu benzina din romania
    4 0
  • Interesant! Dintre primii 3 clasati ,nici unul nu-I roman. Dar totusi, suntem cei mai buni! Buni la ce? Raspunsul este lung.....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru