Porcişteanu vrea să-l împiedice pe Delecour să câştige titlul în Raliul Bacaului

de Daniel Popescu
Joi, 12.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vali Porcişteanu promite că va face tot posibilul să reducă diferenţa care îl separă de Francois Delecour în clasamentul general, pentru a-l împiedica să devină campion în Raliul Bacaului.

Esential 45.2 puncte este avansul lui Francois Delecour in fata lui David Botka inaintea Raliului Bacaului
45 este avansul minim de care are nevoie Delecour dupa Raliul Bacaului pentru a deveni matematic campion
Campionatul Naţional de Raliuri programează la finalul acestei săptămâni etapa de la Bacău, acolo unde Francois Delecour, liderul clasamentului general, are oportunitatea să devină matematic campion naţional pentru a doua oară consecutiv.

Francezul are în prezent un avans de 45.2 puncte în faţa lui David Botka şi de 59 de puncte în faţa lui Vali Porcişteanu. Pentru a deveni campion, el trebuie să aibă un avans de minim 45 de puncte la finalul Raliului Bacaului, astfel că trebuie doar să se claseze în faţa celor doi rivali ai săi.

Porcişteanu susţine însă că va face tot posibilul să reducă diferenţa care îl separă de Delecour în clasament pentru a prelungi suspansul pentru cel puţin încă o etapă.

În plus, el este impulsionat de faptul că a câştigat titlul din 2011 chiar în etapa băcăuană.

"Raliul de la Bacău este o cursă care va rămâne mereu în sufletul meu pentru bucuria din 2011. Suntem acum în cu totul alt context din punctul de vedere al luptei din clasamentul general, însă energia şi entuziasmul pe care mi le inspiră Bacăul mă animă în mod deosebit şi voi face tot ce-mi stă în putinţă  pentru a reuşi o evoluţie care să-mi permită micşorarea diferenţei fata de locul secund în clasamentul general", a declarat Porcişteanu.

Raliul Bacaului va avea loc în perioada 13-14 septembrie şi va însuma 11 probe speciale.

Via PMRacing

Comentarii (1)

  • Succes Vali!
    Bafta tuturor, si sper sa vad cat mai multe comentarii, cel putin ca la formula 1, unde nu ai loc sa iei o palma de baietii aia, "ferrraristii".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru