Delecour a pierdut contestaţia făcută pentru excluderea din Raliul Deltei

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Federaţia Română de Automobilism Sportiv a decis miercuri să menţină excluderea lui Francois Delecour din Raliul Deltei pentru încălcarea regulamentului.

Esential 20 de puncte a pierdut Francois Delecour in clasamentul general dupa excluderea din Raliul Deltei
Francois Delecour a obţinut sâmbătă o victorie categorică în Raliul Deltei după ce a câştigat şapte dintre cele 10 probe speciale, însă nu s-a putut bucura de succes după ce a fost descalificat pentru încălcarea regulamentului.

La finalul raliului, unul dintre mecanicii săi a deschis maşina Peugeot 207 S2000 pentru a demonta camerele video, lucru interzis de regulament în condiţiile în care maşina se afla în parcul închis de service.

Pilotul francez a contestat decizia, afirmând că a deschis maşina exclusiv pentru a demonta echipamentul video. În plus, el afirmă că mecanicul său a încercat să-i explice acest lucru şefului de securitate al raliului, Mihai Avram, însă cei doi nu s-au putut înţelege ca urmare a faptului că oficialul român nu cunoştea nicio limbă de circulaţie internaţională.

După ce a analizat cazul, Federaţia Română de Automobilism Sportiv a decis miercuri să menţină decizia iniţială, întrucât inclusiv echipa EDS Rally Team pentru care concurează Delecour a recunoscut că a deschis maşina pentru a demonta echipamentul video, lucru care contravine regulamentului.

Astfel, Gergo Szabo îşi păstrează victoria obţinută la masa verde.

Potrivit regulamentului, Delecour are 48 de ore la dispoziţie pentru a face apel la această decizie.

Via FRAS

Comentarii (1)

  • emmanuell
    ...... ce camere video... ce contestatie...ce regulament....
    Am fost la speciala de la eoliene si dupa ce a trecut Delecour, totul s-a terminat, nimic n-a mai avut niciun farmec, dupa inca doua masini am plecat acasa.....m-a convins: e ''the best of the bests'' in rest no comment!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru