Demisii la vârful Renault: încă un membru din conducere a plecat înainte de alegerea noului șef al constructorului francez

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Luni, 12.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thierry Desmarest, membru în board-ul Renault, a demisionat din funcție, potrivit unor surse citate de agenția Reuters. Decizia vine după plecarea unui alt membru din conducere (Stefan Mueller) și înaintea procesului de selecție pentru postul de CEO al producătorului francez.

Renault traversează o perioadă destul de tulbure, în condițiile în care mandatul șefului Carlos Ghosn expiră în luna mai, iar francezii trebuie să aleagă un nou CEO.

Cu toate că acesta a confirmat recent că ar putea renunța la postul său, presa franceză a transmis că acționarii Renault vor propune păstrarea lui Carlos Ghosn în funcția de CEO pentru pregătirea unei noi formule pentru alianța cu Nissan și Mitsubishi

Publicația franceză Le Figaro susține că acționarii vor propune într-o ședință care va avea loc în 15 februarie ca Ghosn să-și păstreze postul de CEO.

Selecția candidaților pentru șefia grupului Renault este una destul de tensionată, întrucât ea presupune și numirea unui “număr 2” care să preia o parte din atribuțiile CEO-ului, iar acesta să se ocupe de alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Unul dintre membrii consiliului de conducere, Thierry Desmarest, a demisionat din funcție “din motive personale”, mandatul său fiind valabil pânâ în 2020, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.

Nu este singurul oficial de rang înalt care părăsește Renault în aceste zile.

Stefan Muller, unul dintre adjuncții lui Carlos Ghosn, cu funcția de Chief Performance Officer și candidat la poziția de succesor la șefia grupului, a plecat și el din companie.

Presa internațională vorbește despre tensiunile dintre Renault și autoritățile franceze, guvernul punând presiune pe Carlos Ghosn să numească un adjunct care să fie capabil să preia șefia grupului la un moment dat.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru