Despărțirea de Q7 și Cayenne: a treia generație VW Touareg vine în 2017 și va fi produsă pe platforma Golf-Passat-Tiguan

de Mircea Meşter
Marti, 25.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Platforma modulară MQB va fi baza construcției viitoarei generații VW Touareg, care va vedea lumina zilei în 2017. Este cea mai mare schimbare structurală din istoria modelului german lansat în 2002.

Volkswagen a rămas unul dintre puținii constructori care au în gamă doar două SUV-uri, Tiguan și Touareg urmând să primească însă în următorii ani alți doi frați, unul mai mic (rival cu Renault Captur și Nissan Juke) și unul care va avea 7 locuri și se va încadra ca dimensiuni între cele două SUV-uri deja existente. Până atunci, însă, cea de-a treia generație Touareg va încerca să atragă clienți care își doresc un Volkswagen cu dotări și elemente tehnologice demne de o marcă premium.

După două generații care le-au oferit clienților vârful de tehnologie și statut de care dispune marca Volkswagen, Touareg se pregătește de o nouă generație, care va fi lansată oficial în cursul anului 2017. Dezvăluit deja estetic de schițele înregistrate de Volkswagen la oficiul german de patente și mărci, modelul reprezintă cel mai nou atac al brandului german în zona SUV-urilor.

Designul exterior va fi inspirat din cel al conceptului T-Prime GTE, pe care marca germană l-a dezvăluit în luna aprilie 2016 în cadrul Salonului Auto de la Beijing.

Cu o zonă frontală masivă și matură, dominată de linii orizontale, Touareg nu oferă surprize majore la nivel estetic, fiind o evoluție a designului oferit astăzi de SUV-ul german.

Primul Touareg pe platforma MQB

Cea mai mare modificare vine însă în zona platformei de producție, pentru că noul Touareg nu va mai fi construit pe o bază comună cu frații Q7 și Cayenne, așa cum se întâmpla până acum. Dacă informația va fi confirmată, Volkswagen va utiliza pe Touareg platforma modulară MQB, aceeași pe care sunt construite Golf, Passat și Tiguan, demonstrând astfel flexibilitatea pe care o are această bază de producție. 

Interesant este faptul că platforma MQB implică o arhitectură tehnică diferită de cea actuală, ceea ce va însemna că viitorul Touareg va fi mișcat de motoare dispuse transversal limitate la maxim patru cilindri. Adio, deci, motoare V6!

Mișcarea nu este una nouă în această zonă a pieței, fiind utilizată și de Volvo pe gama XC90, SUV care beneficiază exclusiv de motorizări de 2.0 litri benzină și diesel.

La fel ca în cazul SUV-ului suedez, soluția pe care Volkswagen o va utiliza pentru a aduce mai multă putere în gama lui Touareg va fi hibridizarea.

Conform francezilor de la l'Argus, care citează surse din interiorul mărcii germane, Touareg va avea o versiune hibridă plug-in denumită GTE, după modelul utilizat de Volkswagen pe Golf și Passat. Noul Touareg GTE va cupla un motor 2.0 TSI de 252 CP și 370 Nm cu unul electric de 136 CP și 350 Nm. Consumul mediu mixt în condițiile în care bateria este plină va fi de 2.7 litri/100 km, iar autonomia pur electrică se va situa în jur de 50 de kilometri.

Comentarii (10)

  • ~~~Geniala schimbarea pe o platforma inferioara, daca mentin preturile la nivelul actual o sa se imbogateasca!!! VW va fi salvat, uraaa!!!~~~
    Totusi i se mai pare cuiva ca VW innceput sa "americanizeze" design-ul modelelor mari?
    19 10
  • Genial la interior.
    9 1
  • @7aar Interiorul e o randare si sincer nu cred ca va arata asa. Nu in 2017. Poate prin 2020-2022. Si oricum in cazul variantelor de top.

    @hans Daca la XC90 se poate, de ce sa nu faca si VW aceeasi smecherie cu platforma? Mai ales ca in cazul VW se face o delimitare fata de premium: Audi si Porsche.

    N-as zice ca e americanizat per total. Liniile sunt fluide si placute (suspect pentru un VW). Singura americanizare e grila mare si agresiva. Sa nu uitam insa ca americanii au dat gustul europenilor pentru SUV-uri. Si nu ma refer la anii '30 cu Chevy Suburban. Ma refer la anii '90 cu Ford Explorer/Expedition, Chevrolet Blazer si mai ales Jeep Cherokee si Grand Cherokee. Pana atunci europenii nu stiau ce-s SUV-urile. In perioada respectiva inclusiv bogatanii din Romania le foloseau ca sa-si arate potenta financiara in mocirla de dupa revolutie.

    Daca va arata ca-n poze, e mult peste Tiguan, iar faptul ca vin si cu un hibrid, fie el si de top si scump in draci, tot e un pas inainte.

    Laudabila va fi vremea cand Seat si Skoda vor veni cu hibride accesibile pe modelele mici, compacte si medii, fie ele normale sau SUV-uri. Faptul ca dai 80.000 de euro sau mai mult pe un Touareg nou full cu motorizare hibrida nu prea conteaza pentru peste 90% din soferi. Si nu ma refer doar la RO.
    11 4
  • Daca noul Touareg va fi produs pe platforma altor modele din grup, asta inseamna ca va avea la baza platforma MQB, asta inseamna ca viitorul model va fii cel mai ieftin Touareg construit vreodata ( ma rog, asta doar in teorie, ca in practica VW cere preturi prohibitiv de nesimtit de mari la ceea ce ofera- adica tehnica low-cost in ambalaj ''premium'' ). Adica viitorul Touareg va fii dotat ''in premiera'' pt un SUV de 2017 !!!!! de clasa mare cu osie de caruta pe puntea spate :)))) .Asa ceva ......DAS SMEN AUTO ! Cum zice neamtul : secui, ii dam buleala ca oricum clientul nu o sa se uite pe dedesubt ''. Ma duc sa beau o cafea . Vestea asta-i dementiala :)))
    6 17
  • Parca era vorba ca de la anul vor creste foarte mult calitatea ca sa isi rascumpere clientii pierduti.
    Urmeaza sa vedem noul Phaeton pe platforma de VW UP! alungita :)))))))
    10 11
  • @S...ba mai rau......suspensie de Up :)))))
    4 17
  • O politică corectă pentru poziționarea mărcii atât în cadrul grupului cât și pe piața. Soluția este corectă și inteligența deoarece Audi va renunța la platforma MLB și va prelua nouă platformă dezvoltată de Porsche, iar Touaregul se va alinia la platforma VW. În plus va apărea și modelul Atlas, iar politică de preturi pe segmentele SUV va fi cu totul alta decât cea din prezent.
    12 2
  • marius
    @TIBI ,tu esti dus cu pluta ,masina arata nu bine ,excelent ,esti tu prea sarac sa recunosti du-te ca ti-a venit gazul si plateste-l lasa-ne sa ne bucuram de masini si poate odata sa le si cumparam ,samsung note 7 ce esti
    3 1
  • inexorabil
    Tibi-S-Mafia, uite, am o căruță la țară; ce zici, să-i lipesc o emblemă de VW? Eventual, pentru un efect vizual ȋn plus, aș plasa ȋn spatele emblemei o cutie metalică ȋn care să ardă mocnit cărbuni, astfel ȋncât să iasă fum taman prin emblemă…
    Ba nu, renunț; o să-mi inscripționez căruța “Lexus ES 350 – better than Buick LaCrosse”.
    10 3
  • @Tibi by Mascarescu DILIMANesc....

    De fapt tu esti ofticat ca marcile tale chinezesti pardon japoneze, au fost intrecute pana si la concepte si simple speculatii cum va arata o masina nemteasca in scurt timp. In ceea ce priveste suspensiile, sa nu uitam ca tot o masina nemteasca detine cea mai buna suspensie din lume momentan si anume S class cu MAGIC BODY CONTROL ! Deci....
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru