Detalii despre primul model electric Lexus: va avea funcție de condus autonom pe autostradă

de Daniel Popescu
Luni, 28.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric dezvoltat sub brandul Lexus va avea funcție de condus autonom pe autostradă la lansarea programată în 2020.

Cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo de săptămâna trecută, Lexus a confirmat că va prezenta în luna noiembrie primul său model electric, care va fi disponibil pe piețele internaționale începând din 2020.

Constructorul japonez nu a oferit niciun fel de alte detalii despre modelul electric, însă Shigeki Tomoyama, vice-președintele executiv al Lexus, a dezvăluit una dintre funcțiile modelului în cadrul unei întâlniri cu un grup restrâns de jurnaliști.

Astfel, modelul electric Lexus va avea un sistem autonom de condus pe autostradă în anumite condiții, asemănător cu sistemele Adaptive Cruise Control de nivel 2 din 5 disponibile deja pe o gamă variată de modele.

"Mașina se va conduce singură pe autostradă, de la intrare la ieșire, cu capabilități de a înțelege traficul", a precizat el.

Chiar dacă Lexus și compania-mamă Toyota se alătură târziu trendului reprezentat de astfel de funcții, Tomoyama a explicat decizia prin faptul că producătorul știa de la bun început că dezvoltarea unor sisteme autonome avansate va necesita mult timp.

"Constructorii și revizuiesc semnificativ termenele limită pentru introducerea de tehnologii bazate pe inteligență artificială.

Noi ne-am dat seama de la început că va fi o călătorie consumatoare de timp. De aceea, nu avem nevoie să regândim strategia noastră pentru investițiile și dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom bazate pe inteligenta artificială", a adăugat Tomoyama.

La jumătatea lunii octombrie, Toyota a anunțat că, împreună cu Lexus, va lansa trei modele electrice până în 2021, fără să ofere însă detalii cu privire la segmentele în care vor concura modelele sau speicificatii tehnice ale acestora.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru