Detalii despre Seat Born: modelul electric va fi un hatchback compact și va avea prețul lui Ateca

de Daniel Popescu
Sambata, 03.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul electric Seat Born va fi un hatchback compact cu dimensiuni apropiate de Leon, iar prețul va fi unul asemănător cu cel al SUV-ului Ateca, care costă peste 18.000 de euro în versiunea de bază.

SEAT și-a conturat deja planurile pentru lansarea primelor sale modele electrice. Primul dintre ele va fi o versiune electrică a modelului de oraș Mii, care este așteptată în 2019 după lansarea unui concept cu același nume în urmă cu un an.

În plus, Seat a înregistrat deja numele Born și derivatele sale e-Born și Born-e pentru un al doilea model electric, care este așteptat pentru 2020. Potrivit publicației spaniole Motor, Seat Born va fi un hatchback compact dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen care va avea dimensiuni apropiate de cele ale modelului compact Leon (foto).

"Modelul lansat pe platforma MEB va fi mai mic decât viitorul SUV de 7 locuri pe care îl vom prezenta în curând. Va fi asemănător cu Leon, dar va oferi un spațiu interior mai mare", afirmă Matthias Rabe, vice-președintele departamentului de cercetare și dezvoltare al Seat.

De asemenea, au început să apară și primele informații cu privire la prețul de comercializare. Chiar dacă mașinile electrice au în mod tradițional costuri mai mari decât cele cu motoare termice, oficialii Seat susțin că Born va avea un preț asemănător cu cel solicitat pentru SUV-ul Ateca, care pe piața din România pleacă de la circa 18.300 de euro în echiparea de bază.

Dezvoltarea noului Bord este deja finalizată în proporție de 95%, astfel că lansarea stabilită pentru 2020 este plauzibilă.

Numele noului model Seat provine de la cartierul El Born din Barcelona.

Via Motor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru