Detalii despre viitoarea generație Renault Kangoo: utilitara va prelua motoare de la Clio

de Daniel Popescu
Marti, 27.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație a utilitarei Kangoo va prelua o serie de motorizări de la noul Clio, inclusiv versiunea hibridă și motorul pe benzină TCe de 1.3 litri și 130 de cai putere.

În primăvara acestui an, Renault a anunțat oficial că pregătește o nouă generație pentru utilitara Kangoo, care va fi prezentată oficial în cursul anului 2020.

La vremea respectivă, constructorul francez a publicat și o serie de imagini cu conceptul Kangoo ZE Concept, care anticipează o serie de noutăți de design, însă nu a oferit niciun fel de detalii tehnice.

Publicația franceză Caradisiac susține însă că noua generație Kangoo va fi dezvoltată pe platforma CMF-C și că va prelua o mare parte dintre motorizările noii generații Renault Clio, care a fost prezentată de asemenea în primăvara acestui an.

Cea mai interesantă noutate se anunță a fi o versiune hibridă cu motor aspirat pe benzină de 1.6 litri și două motoare electrice, dintre care unul acționează pe post de generator. De asemenea, bateria va avea 1.2 kWh și va avea celule similare cu cele întâlnite pe modelul electric Renault Zoe.

Sursa citată afirmă că noul Kangoo va fi disponibil și cu motorul pe benzină TCe de 1.3 litri și 130 de cai putere dezvoltat în cadrul parteneriatului cu Daimler, în timp ce fanii propulsiei diesel vor avea la dispoziție unitatea Blue dCi de 1.5 litri disponibilă în versiuni de 85 CP și 115 CP.

Nu în ultimul rând, noul Kangoo va avea în continuare și o versiune electrică, fapt sugerat inclusiv de numele ales pentru conceptul prezentat în primăvară.

Noua generație Renault Kangoo va fi produsă la uzina Maubeuge din nordul Franței, în care producătorul va investi 450 de mlioane de euro pe parcursul următorilor 5 ani.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru